Putin'e ihanet: Ukrayna'ya gizlice yardım ettikleri ortaya çıktı

Bulgaristan'da bir önceki hükümetin Ukrayna-Rusya savaşının başlarında Kiev'e gizli yardım teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. Bu iddialar yabancı basında Putin'e ihanet olarak yorumlandı.

Putin'e ihanet: Ukrayna'ya gizlice yardım ettikleri ortaya çıktı
Putin'e ihanet: Ukrayna'ya gizlice yardım ettikleri ortaya çıktı
GİRİŞ 19.01.2023 12:17 GÜNCELLEME 19.01.2023 12:28
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'da bir önceki hükümetin Rusya Ukrayna savaşının ilk günlerinde gizlice Kiev'e yardım teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Hem AB hem de NATO üyesi Bulgaristan’ın Moskova ile komşularının çoğundan daha yakın bağları bulunuyor.

UKRAYNA’NIN İHTİYAÇLARININ YÜZDE 40’INI KARŞILADI

Rusya ile savaşın ilk aylarında Ukrayna'ya gerekli yakıt yardımının önemli bir kısmı Bulgaristan tarafından sağlandı. Bulgaristan’ın eski Maliye Bakanı Assen Vassilev, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte, ülkesi için "Ukrayna'ya en büyük yakıt ihracatçılarından biri haline geldi ve zaman zaman Ukrayna'nın ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladı" dedi. 

Eski Başbakan Kiril Petkov yayına verdiği demeçte, "Savaşın ilk aşamasında Ukrayna ordusunun ihtiyaç duyduğu cephanenin yaklaşık üçte birinin Bulgaristan'dan geldiğini tahmin ediyoruz." İfadelerini kullandı.

PUTİN'E İHANET YORUMU

İddialar, Ukrayna Dışişleri Bakanı tarafından da kabul edildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba bir Alman gazetesine "Bulgar depolarında büyük miktarda mühimmat olduğunu biliyorduk, bu yüzden Başkan Zelenskiy beni gerekli malzemeyi almam için gönderdi." açıklamasını yaptı.

Newsweek Bulgaristan’ın ortaya çıkan bu hamlesini 'Putin yakın müttefiki tarafından ihanete uğradı' başlığı ile haberleştirdi. Politico dergisinde ise bu haber  'AB'nin en fakir ülkesi Ukrayna'yı gizlice nasıl kurtardı?' başlığı ile yayınlandı.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    işin doğru bulgarlar aslına dönüyor. rusun oyuncağı olan bulgarlar, macarların da etkisi ile Türk olduklarını kabule doğru gidiyorlar. kayı boyunun tamgasını en özel tamgaları olarak kabul eden bulgarlar, son kurtuluş bayramlarında Türk düşmanlığı yapmadan kutlama yaptılar.
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Menfaat dünyası
    Cevapla
  • Sedat Antalya 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı, Hayır. Bulgarlar bunu her yapar, Osmanlıya da böyle yaptılar, en zaff zamanda arkadan hançerlediler,
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    En fenası da orda Çeçenler de var müslüman kanı da almakta her zamanki gibi
    Cevapla
  • Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    1800 lerin sonlarına doğru Rus çarlığı Osmanlı'yı dağıtmak için bulgara Romanya ya yardım etmişlerdi ve başarılı oldular ancak , ihanet 150 yıl sonra tersine döndü, rusa yapıldı....
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen fakat Rus tezkeresi bunu unutmaz ve hamleyi yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim