Filistinli mahkum Mahir Yunus, 40 yıl sonra serbest kaldı

İsrail'de 1983 yılında hapis cezasına çaptırıldıktan sonra mahkumiyetini tamamlayan Filistinli Mahir Yunus, 40 yıl sonra tahliye oldu.

Filistinli mahkum Mahir Yunus, 40 yıl sonra serbest kaldı
Filistinli mahkum Mahir Yunus, 40 yıl sonra serbest kaldı
GİRİŞ 19.01.2023 15:52 GÜNCELLEME 19.01.2023 15:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan açıklamaya göre İsrail makamları, 1983 yılında bir İsrail askerini öldürdüğü suçlamasıyla 25 yaşında hapis cezasına çaptırılan Filistinli Mahir Yunus'u serbest bıraktı. 40 yıl sonra özgür kalan 65 yaşındaki Yunus, tahliye olduktan sonra Ara kasabasında yaşayan ailesinin yanına gitti. İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan ikinci isim olan Yunus, annesi ve çok sayıda kişi tarafından sevinçle karşılandı. Kendisi cezaevindeyken 2008 yılında hayatını kaybeden babasının mezarını ziyaret eden Yunus, İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını dilediğini söyledi. Filistin halkına birlik çağrısında bulunan Yunus, ülkesinin özgürleşmesini görmek istediğini ifade etti. Yunus, "Ben iyiyim. Mesajımız her zaman 'özgürlük' olacak. Hapishanede geçirdiğim 40 yılım Filistin'e armağandır" diye konuştu.

Mahir Yunus'un 83 yaşındaki annesi Vidad Yunus ise, tüm Filistinli mahkumların İsrail hapishanelerinden kurtulmasını ve ailelerinin kendisi gibi mutlu olmasını umduğunu dile getirdi. Oğluna üzerinde Osmanlı nişanının bulunduğu bir aba veren Vidad Yunus, nişanın dedesine Türkler tarafından hediye edildiğini vurgulayarak bunun tarihlerini simgelediğini belirtti.

Mahir Yunus'un amcasının oğlu Kerim Yunus da İsrail hapishanelerindeki 40 yılının ardından 5 Ocak'ta özgürlüğüne kavuşmuştu. 1983'te tutuklanan Mahir Yunus ve Kerim Yunus, 1980'de Golan Tepeleri'nde bir İsrail askerini öldürmekten suçlu bulunmuştu. Geçtiğimiz 5 Ocak’ta serbest bırakılan Kerim Yunus, Mahir Yunus'tan önce tutuklanırken, İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan Filistinli olmuştu.

İlk olarak idama mahkum edilen Mahir Yunus ve Kerim Yunus’un cezaları daha sonra müebbet hapis cezasına çevrilmişti, 2011 yılında ise cezaları 40 yıla indirilmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde adam öldürmenin cezası 3-5 yıl.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor