Libya'dan Arap Briliği'ne tepki!

Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş, başkent Trablus'ta düzenlenen Arap Dışişleri Bakanları İstişare Toplantısı'na katılımın istenilen düzeyde olmaması nedeniyle şaşkınlık yaşadıklarını söyledi.

Libya'dan Arap Briliği'ne tepki!
Libya'dan Arap Briliği'ne tepki!
GİRİŞ 22.01.2023 19:17 GÜNCELLEME 22.01.2023 19:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında Menguş, Arap Birliği Genel Sekreterliğinin "Birliğin yönetmelikleri ve tüzüğünde olmayan, benzeri görülmemiş bir koşul icat ettiğini" dile getirdi.

Menguş, "Arap Birliği toplantıya 14 ülkenin katılacağını yazılı olarak teyit etmesini şart koştu. Bu durum birçok ülkeyi katılım konusunda çekincede bıraktı." dedi.

Birliğin, "bir Arap ülkesinin" politikasına yakın bir tavır takındığının altını çizen Menguş, "Toplantıya katılmayan bazı ülkelerin tutumu konusunda çekincelerim var. Söz konusu ülkelerin işbirliği yapmamasına şaşırdık." ifadelerini kullandı.

Katılımın az olmasında bölgesel sorunlar ve Arap ülkelerinin içinde bulunduğu durumun da etkisinin olduğuna işaret eden Menguş, "Ancak buna rağmen Trablus'tayız ve istişare toplantısını başarıyla gerçekleştirdik." dedi.

Libya Dışişleri Bakanlığı tarafından başkent Trablus’ta düzenlenen Arap Dışişleri Bakanları İstişare Toplantısı'na 10 ülke katıldı.

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathiliy’in de hazır bulunduğu toplantıya Libya, Cezayir, Tunus ve Katar bakan seviyesinde katılırken, Somali, Komor Adaları, Filistin, Sudan, Umman ve Moritanya ise Birlik daimi üyeleri ve büyükelçiler seviyesinde temsil edildi.​​​​​​​

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Avrupa ülkeleri arablari kendi isteklerini arzularını yerine getiren liderleri iktidar,a getirmeye çalışıyorlar bu konuda birhayli başarılı olmuşlar , şimdi söz dinletemedikleri birkaç sayılı lider var bunların en başarılı lideride Recep Tayyip Erdoğan dır bu söz dinlemez laf anlamaz adamı ,altılı masa etrafında toplanan siyasetciler var Amerika ve Avrupa'nın tüm isteklerini yerine getirmek için hem istekli hemde gönüllü oldukları aşikardır Türkiye'nin önümüzdeki seçimde Türkiye ya yok olucam yada gücüne güç katmaya devam edecektir Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan la devam
    Cevapla
  • Ziya Ateş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam olmaya niyetleri yok bu Arap devletlerinin çılbırı kaptırmışlar ABD ye.
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin kiymetini bilin goruyorsunuz arap ulkelerin ne kadar guvenilmez oldugu ortada bu toplanti amarikada olsa kosa kosa giderler gobek kasiyan araplar
    Cevapla
  • VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Arap ülkelerinin bir çoğu kukla hükümetlerle yönetiliyor Libya da bizimle dirswk temasında olmakta ısrar ediyor (ALLAH CC RAZI OLSUN) Toplantı Trablusta ne beklwnirki başka kendine deger vermeyen şu anda ULUSLAR ARASI KURULAN EN BASİRETSİZ BİRLİK
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dost olmadılar, birlik olmadılar.. Türkiye nin yanında olun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi