ABD'den İran'daki bir vakıf ve üst düzey yetkililere yaptırım

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'da devam eden protestolara yönelik baskıyla bağlantılı bir vakıf ve üst düzey yetkililere yaptırım uygulandığı bildirildi.

ABD'den İran'daki bir vakıf ve üst düzey yetkililere yaptırım
ABD'den İran'daki bir vakıf ve üst düzey yetkililere yaptırım
GİRİŞ 24.01.2023 04:52 GÜNCELLEME 24.01.2023 04:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, İran'daki protestolara yönelik baskı nedeniyle İran Devrim Muhafızları Ordusu Kooperatif Vakfı ile 5 yönetim kurulu üyesini, İran İstihbarat ve Güvenlik Bakan Yardımcısını ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun 4 üst düzey komutanını yaptırım listesine ekledi.

Açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kooperatif Vakfı ile 5 yönetim kurulu üyesinin, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun 4 üst düzey komutanının ve İran İstihbarat ve Güvenlik Bakan Yardımcısı Naser Rashedi'nin yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

Söz konusu vakıfa yönelik yaptırımla İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ekonomik ayağının hedef alındığı belirtilen açıklamada, yaptırım uygulanan üst düzey güvenlik yetkililerinin ise ülkede ulusal ve eyalet düzeyinde uygulanan baskıyı koordine ettiği aktarıldı.

Açıklamada, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ile koordinasyon içinde uygulanan son yaptırımların, ülkede protestoların başladığı 2022'den bu yana barışçıl göstericilere yönelik baskılardan ve İran'ın küresel internete erişimini kesme çabalarından sorumlu aktörleri hedef alan 9. yaptırım paketi olduğu belirtildi.

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi, ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    Iran da yaptirimlarin sonüdür etkisin elden verb tüm dünyanin en agir yaptirimlarina ramen iran economisi ayakta.tüm kürumlar yaptirimda şimdi şahislar yaptirimina yetişibler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...