Avusturya’da çocuk istismarı suçuna ilişkin cezalar artırıldı

Avusturya’da tanınmış bir aktörün evinde bulunan çok sayıda çocuk istismarı içeren görüntülerin ardından hükümet, buna ilişkin önlem ve tedbirlerin yanı sıra cezaların artırılması kararı aldı.

Avusturya’da çocuk istismarı suçuna ilişkin cezalar artırıldı
Avusturya’da çocuk istismarı suçuna ilişkin cezalar artırıldı
GİRİŞ 25.01.2023 22:12 GÜNCELLEME 26.01.2023 02:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet, Sağlık ve Aile Bakanları tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında, çocuk ve gençleri korumak ve suç işleyenleri daha ağır bir şekilde cezalandırmak için hazırlanan yasa tasarısı kamuoyuyla paylaşıldı.

Aile, Uyum ve Kadın Bakanı Susanne Raab, son dönemde çocuk istismarına ilişkin kamuoyuna yansıyan çok sayıda olayın meydana geldiğini belirterek bu alanda teknik ve hukuki altyapıyı birbiriyle uyumlu bir şekilde geliştirdiklerini söyledi. Raab, "Çocukları daha iyi korumak, suçluyu daha fazla cezalandırmak ve mağdura daha iyi yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Alma Zadic de okulların yanı sıra spor kulüpleri, dernek ve benzeri kurumlarda çocuk koruma konsepti oluşturulacağını, söz konusu kurumlara bu konsepte ilişkin bir belge verileceğini, böylelikle ailelerin güven içerisinde buralara çocuklarını gönderebileceğini aktardı.

Yeni düzenlemeye göre 14 yaş altı çocuklara yönelik istismar içeren görüntü ve benzeri unsurlar bulunduran kişiler, 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. İstismar içeren görüntüler üreten ve bunu yayan kişilerin 5 yıla, birden fazla farklı içerikte üretimde bulunanların ise 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. 14 yaş üstü çocuklara yönelik istismar içeren görüntüler bulundurulmasının 3 yıla kadar cezalandırılacağı ifade edilirken, istismarın yanı sıra şiddet ve benzeri unsurların yer aldığı içeriklerin bulundurulması ise 10 yıla kadar cezalandırılabilecek.

Avusturya’da tanınmış bir tiyatro oyuncusunun evinde 58 bin adet çocuk istismarı içeren görüntüler tespit edilmiş, bunun üzerine ülkede çocuk istismarına yönelik cezaların düşüklüğü tartışma konusu olmuştu.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • düşünen. 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye daha ağırını yapsın. Çocuk istismarı kabul edilemez. en doğrusu islam da cezası neyse o verilsin. Başka cezaların etkisi sınırlı olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor