Zelenski: Rus saldırganlığı ancak yeteli silahla durdurulabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Rus ordusunun düzenlediği hava saldırılarına tepki göstererek Rus saldırganlığının ancak daha fazla silah temini ile önlenebileceğini söyledi.

Zelenski: Rus saldırganlığı ancak yeteli silahla durdurulabilir
Zelenski: Rus saldırganlığı ancak yeteli silahla durdurulabilir
GİRİŞ 27.01.2023 09:25 GÜNCELLEME 27.01.2023 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesine yönelik düzenlediği saldırıların ancak yeterli silahlarla durdurulabileceğini belirtti.

RUSYA DAHA FAZLA SİLAHLA DURDURULMALI

Gece saatlerinde yayımladığı görüntülü mesajında halka seslenen Zelenskiy, Rus ordusunun 26 Ocak'ta ülkesine düzenlediği füze ve İHA saldırılarına tepki gösterdi.
Zelenskiy, "Bu kötülük, bu Rus saldırganlığı ancak yeterli silahlarla durdurulabilir ve durdurulmalıdır." ifadelerini kullandı.

TANK KOALİSYONUNDA 12 ÜLKE VAR

Ukrayna'ya tank verecek ülke sayısının artmaya devam ettiğini kaydeden Zelenskiy, Kanada'nın da bu yönde karar verdiğini ifade ederek, "Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var." dedi.

Müttefiklerin ülkesine verdiği hava savunma sistemleri sayesinde Rus güçlerinin düzenlediği füze ve İHA saldırılarına karşı etkili bir şekilde mücadele verdiklerini kaydeden Zelenskiy, daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Zelenskiy son Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın birçok bölgesinde elektrik hizmetinde sorunların yaşandığını bildirdi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kübra 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı daha fazla silahla durduramazsın adamın bir nükleerine bakar. Artık atsın rusya şu nükleeri valla yetti hergün bu haberler. ne oluyorsa olsun kalan sağlar devam etsin hayata
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…