İsrail savaş uçaklarından Gazze Şeridi'ne hava saldırısı

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nde farklı noktalara hava saldırısı gerçekleştirirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail savaş uçaklarından Gazze Şeridi'ne hava saldırısı
İsrail savaş uçaklarından Gazze Şeridi'ne hava saldırısı
GİRİŞ 27.01.2023 10:54 GÜNCELLEME 27.01.2023 11:58

İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Gazze şeridindeki farklı noktalara hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıların hedefi olan bölgelerde şiddetli patlama sesi duyuldu, bazı evlerde hasar meydana geldiği belirtildi.

İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada ise savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezinde bulunan Hamas'ın roket üretim tesisini hedef aldığı aktarıldı. Saldırının Gazze Şeridi'nden İsrail'e fırlatılan ve hava savunma sistemleri tarafından düşürülen roketlere yanıt olarak gerçekleştirildiği ifade edilerek, “Saldırı, Hamas'ın güçlenmesine ve silahlanmasına önemli ölçüde zarar verecektir. Gazze Şeridi'nde yaşananların sorumluluğu Hamas'a aittir ve İsrail devletine yönelik güvenlik ihlallerinin bedelini ödeyecek olan da kendisidir” denildi.

GAZZE'DEN AŞKELON'A ROKET

İsrail güçlerinin dün Batı Şeria’daki Cenin şehrinde gerçekleştirdiği ve 10 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan baskının ardından Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine roket atılmıştı. İki roket hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından düşürülürken, güneydeki sahil şehri Aşkelon'da siren sesleri duyulmuştu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor