AB'den Azerbaycan mesajı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili Azerice başsağlığı mesajı paylaştı.

AB'den Azerbaycan mesajı
AB'den Azerbaycan mesajı
GİRİŞ 27.01.2023 22:40 GÜNCELLEME 27.01.2023 22:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Stano, Twitter hesabından "AB, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Azerbaycan halkına başsağlığı diliyor. Diplomatik misyonlara yönelik saldırılar kabul edilemez." paylaşımında bulundu.

Peter Stano, mesajında, "Düşüncelerimiz kurbanın ailesiyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyor, saldırının tüm yönleriyle soruşturulmasını ve faillerin adalete teslim edilmesini diliyoruz." ifadelerine de yer verdi.

Stano'nun mesajını İngilizce'nin yanı sıra Azerice de paylaşması dikkati çekti.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda büyükelçiliğin güvenlik amirinin hayatını kaybettiği ve 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

İranlı yetkililer, saldırganın yakalandığını açıklamıştı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınamış ve Tahran Büyükelçiliğinin tahliye edileceğini duyurmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Hüseyin Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayret AB düşünce ozgürlüğü dememiş. Acaba Azerbaycan ın Türk olduğunu unuttular mı.
    Cevapla
  • Hüseyin Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Özelde Azerbaycan'a genelde Türk Devletlerine karşı yapılmış olan bu saldırıyı kınıyorum, öldürülen kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu arada haberde kullanılan ifadeye dikkat edin lütfen! Azerice diye bir dil yoktur, Azerbaycan Türkçesi diyerek haber yapılması doğru olur.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen uzak dur abd
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hocali katliamini görmezden gelen buyuk şeytan bu olayi görmüş inanmadik ama yinede başlangiç diyelim
    Cevapla
  • Gurbetten 1 yıl önce Şikayet Et
    "İngilizce'nin yanı sıra Azerice de....“ Azerice??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar