İsveç, NATO üyelik sürecini durdurmadı

İsveçli Billström, Türkiye'nin üçlü mekanizmayı, Erdoğan ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemler nedeniyle geçici olarak durdurduğunu hatırlattı. İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin durdurduğu iddialarını yalanladı.

İsveç, NATO üyelik sürecini durdurmadı
İsveç, NATO üyelik sürecini durdurmadı
GİRİŞ 28.01.2023 18:09 GÜNCELLEME 29.01.2023 09:32
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO üyelik sürecini değerlendirmek için kurulan üçlü mekanizmanın ertelenmesine ilişkin açıklama yaptı.

İsveçli Bakan, üçlü mekanizmanın Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eylem ve Kur'an-ı Kerim'e saldırılara olan öfkesi nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu söyledi. Ancak İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin durdurulmadığı kaydedildi.

Son Dakika: Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı!Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı: Görüşmeler askıya alındı

İsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakınİsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakın

ABD'den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması! Ukrayna'ya F-16 cevabıABD'den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması! Ukrayna'ya F-16 cevabı

İsveç'in Expressen gazetesine konuşan Billström, "Elbette, son olaylar işleri kolaylaştırmadı. Bunlar üyelik sürecine geçici olarak ara verilmesine neden oldu" diye konuştu. "Ancak sonunda muhtıra ve verdiğimiz taahhütler geçerli olmalı" dedi.

İsveç'in,Türkiye ve Finlandiya ile anlaşmada yer alan tüm taahhütleri yerine getirmeye çok yakın olduğunu söyleyen Bakan, "Ama tabii ki yerine getirilmiş bir muhtıra olmadan işimizin bize düşen kısmını yapmamış olacağız" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström

BAKAN SÖZCÜSÜ KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

İsveç'in Temmuz ayında Vilnius'ta yapılacak zirvede NATO'ya tam üye sıfatıyla yer almayı hedeflediğini dile getiren Billström'ün sözlerinin "İsveç'in NATO üyelik sürecine ara verdiği şeklinde" yorumlanmasının ardından Billström'un basın sözcüsü Anna Erhardt, "İsveç'in NATO üyelik sürecini durdurmadığını" açıkladı. "Hükümet, 3 ülke arasında var olan muhtırayı uygulamaya devam ediyor. Ancak ne zaman onaylayacağına Türkiye karar verecek" dedi.

KUR'AN YAKMA EYLEMLERİ BÜYÜK KRİZ ÇIKARDI

Irkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç polisinin koruması altında Kur'an- Kerim'i yakma eylemi gerçekleşmesi sonrasında gerekli adımların atılmaması ve hatta provokasyonu onaylamaları Türkiye ve İslam aleminde büyük tepki toplamıştı.

İşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yokİşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yok

TÜRKİYE VE MACARİSTAN ONAYLAMADI

İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi 30 ülkenin de onayını gerektiren katılım iÇin Macaristan ve Türkiye'den henüz onay almadı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 192
  • Sasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar,da çok seviniyoruz.vazgeçtikleri için.oltaya takıldı niz .!! bunlar ,bütün gücünü cumhurbaşkanımızı devirmek için harcayacaklar ,, sonrası kolay. . Asıl şimdi saf sıkılaştırma zamanı. Oyuna gelmeyelim ve gevşemeyelim.
    Cevapla
  • Tazebalık 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ABD zoruyla natoya girmek istemiş belli
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    AB üyesi değiliz , Lakin üye olmak istiyoruz . Bu fırsat 100 yılda bir ele geçer . Halihazırda , İsveç ve Finlandiya ile NATO katılım mutabakatı imzalamışken bunu ileri bir safhaya taşıyalım , İsveç ve Finlandiya , AB Konseyine başvursun ve AB Anayasasını dini ve milli hürriyetleri ve hakları koruyacak şekilde reforme etsin . Bizde NATO üyeliklerine yeşil ışık yakalım .
    Cevapla
  • çökertmekebabı 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato Üyeleri Kanada ve Abd dışında tümü Avrupa ülkesinden oluşmakta Avrupa topyekun Rusyanın nükleer bomba tehditi altında nato üyesi olmayan ukranya için Rusların kışkırtılması ne kadar doğru ? Bi isveç ve finlandiya eksikti bu iki ülkede Türkiyeyi ve islam alemini kışkırttılar asķıya almaları iyi oldu.
    Cevapla
  • Avşar'ın Beyi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yaptıklarıni burunları dan fitil fitil getireceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı