Netanyahu'dan İsraillileri silahlandırma adımı

Ocak ayının başından beri 32 Filistinliyi katleden İsrail yönetimi, İsrail vatandaşlarına yapılan son saldırılardan sonra kendi halkını silahlandırmayı hedefliyor.

Netanyahu'dan İsraillileri silahlandırma adımı
Netanyahu'dan İsraillileri silahlandırma adımı
GİRİŞ 29.01.2023 13:29 GÜNCELLEME 29.01.2023 16:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te cuma akşamı sinagoga gidenleri hedef alan silahlı saldırıda en az 7 kişinin öldüğünü açıkladı. Kudüs'te cumartesi günü bir silahlı saldırı daha yapıldı ve bu saldırıda da 2 kişi yaralandı. İsrail güvenlik birimleri, ikinci saldırıdan 13 yaşında bir çocuğun sorumlu olduğunu duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun planı ise dünyayı ayağa kaldırdı. Al Jazeera'da yer alan habere göre Netanyahu, Kudüs saldırısından sonra İsraillileri silahlandıracak.

NETANYAHU: SİVİLLERİN SİLAHLANDIRILMASI SÜRECİNİ HIZLANDIRACAĞIZ

Dünkü Güvenlik Kabinesi oturumunda, güvenlik güçlerinin takviye edilmesi, saldırganlar ve destekçilerine ağır yaptırımlar getirilmesi kararının onaylandığını aktaran Netanyahu, "Acil durum hizmeti sağlayanlar dahil binlerce İsrailli sivile, silah ruhsatı verilmesini sağlayacak ve bu süreci hızlandıracağız" dedi.

"Netanyahu, işgal altındaki Filistin topraklarında artan şiddetin ortasında İsraillilerin ateşli silahlara ulaşmasını kolaylaştırma planlarını açıkladı" denilen haberde, bu hamle için "toplu cezalandırma" benzetmesi yapılarak Filistinlilerin hedef alınabileceği vurgulandı.

Aynı haberde bu adımın bölgedeki tansiyonu daha da artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacağı yorumuna yer verildi.

Resmi verilere göre, sadece bu ay İsrail güçleri 32 Filistinliyi öldürdü.

Netanyahu saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Cevabımız güçlü, hızlı ve doğru olacak. Gerilimi tırmandırmak istemiyoruz ancak her senaryoya hazırız. Terör destekçileri ve yardımcılarına karşı düzenlenen geniş çaplı operasyonlar kapsamında tutuklamalar gerçekleştirdik" ifadelerine yer vermişti.

Saldırılara ilişkin ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme gerçekleştirdiğini de söyleyen Netanyahu, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Bu korkunç saldırıdan duyduğu şaşkınlığı ve üzüntüyü dile getiren ABD Başkanı arkadaşım Joe Biden'a teşekkür ediyorum. Arap ülkeleri de dahil olmak üzere diğer ülkelerden pek çok lidere de bu noktada İsrail'in yanında oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum."

KAYNAK: AL JAZEERA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ecelinizin yaklaştığını anladınız demekki
    Cevapla
  • Denizli horozu 1 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın zalimler için Cehennem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Duydun mu Zillet İttifakı Nediyorsunuz Bu Kefere İsraile???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yanınızda olan Arapların Allah kahrı perişan etsin
    Cevapla
  • Kahramanmaraş li 1 yıl önce Şikayet Et
    birbirinizi vurursunuz umarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor