Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan ve Türk yapımı olan zırhlı KİRPİ tipi araçları, Ağustos ayında yapılan sevkiyatla Ukrayna Ordusu tarafından kullanılmaya alınmıştı. Yayınlanan son görüntülerde Türk yapımı zırhlı KİRPİ aracıyla Rus askerlerinin kurduğu pusuya düşen Ukrayna Ordusu askerlerinin, yara olmadan kurtulduğu ortaya çıktı. Aldığı tüm darbelere ve atışlara rağmen askerlerin hayatını kurtaran KİRPİ'nin görüntüleri, çok sayıda ülkenin vatandaşının takdirini topladı.

Ağustos ayında Ukrayna’ya sevk edilen KİRPİ tipi araçların, Doğu bölgesine sevk edileceği ve üzerlerine uzaktan komutalı silah sistemleri takılacağı açıklanmıştı. Doğu bölgesine sevk edilen ancak henüz uzaktan komutalı silah sistemi eklenmeyen araçların açık kulelerine, 12.7mm uçaksavarlar eklendi.

İlk etapta 50 adet KİRPİ teslim alan Ukrayna’nın, daha sonra 150 adet daha araç teslim alacağı açıklanmıştı. Söz konusu 150 aracın teslimatının başlayıp başlamadığı ise henüz bilinmiyor.

BMC tarafından üretilen KİRPİ/KİRPİ-II Mayına ve Pusuya Korumalı Araçlar, Türkiye ile birçok ülkenin güvenlik birimi tarafından aktif olarak kullanılıyor. SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; Türk güvenlik birimlerine, şu ana kadar yaklaşık 2000 adet KİRPİ/KİRPİ-II teslim edildi.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Erol 05.02.2023 16:30
    En verimli test başarıyla gerçekleşmiş oldu. Dünya Türk kalitesini bizzat gördü. Diğer ürünlerimize kesinlikle referans olacaktır.
  • bülent 31.01.2023 16:03
    Askerliğimi yılllar önce yaparken, yola döşenen mayın patlamasıyla onlarca yüzlerce askerimizi kaybederken, bizde niye zırhlı araçlar yok diye kahrolurdum, hamdolsun şimdi yapıyoruz, satıyoruz da, muhalif olanlar bu işlerin kıymetini bilmese de yapanlardan, yaptıranlardan Allah razı olsun, savunma sanayinin arkasındaki güç R. Tayyip Erdoğandır.. Düşmanlıkları da boşuna değildir...Evlatları cephede olsaydı böyle konuşamazlardı...
  • abdulbaki 31.01.2023 09:27
    bundan güzel reklam olmaz. silahlarımızın dünyada ses getirmesi aziz Türk milletinin makus talihini yenmesi demektir.
  • Asım 30.01.2023 19:47
    Hükumetimiz sayesinde. Yaşasın Milli İrade.
  • Dağdelenoğlu 30.01.2023 19:22
    Zelenskiden bazen çatlak sesler çıksa da Ukrayna halkı Türkiyenin yaptığı bu ve benzeri iyilikleri asla unutmayacaktır.
Daha fazla yorum görüntüle