Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'den Türkiye açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye ile dışişleri bakanları boyutunda görüşmeler yapıldığını söyledi.

GİRİŞ 30.01.2023 13:59 GÜNCELLEME 30.01.2023 17:11
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya hakkındaki açıklamalarının ardından Finlandiya'nın Türkiye ile 'derhal' temasa geçtiğini söyledi.

TÜRKİYE İLE TEMAS 

Sauli Niinistö, Finlandiya'nın hem Cumhurbaşkanlığı hem de Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto aracılığıyla Türkiye ile temasa geçtiğini söyledi.

Niinistö, "Dışişleri Bakanı Haavisto ile bu konuda mutabık kaldık. Kabinem Erdoğan'ın danışmanıyla, Haavisto da Türk Dışişleri Bakanı ile ön görüşmelerde bulundu" ifadelerini kullandı.

"TUTUM DEĞİŞTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında çok fazla "belirsizlik" ve "koşulluluk" olduğunu savunan Niinistö, ancak Türkiye'nin konuya ilişkin tutumunun bu süreçte "değiştiğini ve geliştiğini" aktardı.

Niinistö, "Şimdi bazı açıklamalar üzerinden şartlandırmalarla yorumlara başlamanın zamanı değil. Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte Türkiye'de genel tablo değişmemiştir ve biz hala yerimizde duruyoruz. Açıklamalar, Türkiye'nin dönüştürücü söyleminin evrimini temsil ediyor ve bu noktada sahip oldukları değer de bu. Bu yüzden çizgimize sadık kalacağız" dedi.

Niinistö, İsveç'e değinerek, "İsveç ile birlikte hareket etmenin önemli olduğunu çeşitli vesilelerle söyledim. Finlandiya'nın NATO üyeliğinden elde ettiği faydanın bir kısmı, İsveç'in de NATO üyesi olmasından kaynaklanıyor. Bu, belirleyici bir parça değil ama dikkate alınması gereken bir nokta" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya sunu anlamali isvec asla nato ya giremez cünkü hem islam hem türkiye düsmani hemde teröristleri destekliyor finlandiya oyalanmadan nato ya girmeli
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya da kasiniyor almayin natoya..
    Cevapla
  • Gurbetten 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya alinirsa İsveç alinmasa ne olur??? Coooook saçma KESINLIKLE ALINMAMALI Finlandiya isvec ayri degil hangisi alinirsa alinsin ikisi KAZANACAK
    Cevapla
  • Gurbetten 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdisinda yasiyorum Avrupa Birliginde finlandiyayi almak isveci almakla es degerde MAALESEF finlandiya alinirsa KAYBETMIS OLACAGIZ.. ISVEC PROVOKASYONLARINI ARTIRACAK
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende yurt disinda yasiyorum CIN li arkadaslarima sordugumda asimile olmuyormusunuz diye oda aynaya bakinca aslimiza donuyoruz demisti bizim aslimizda kuran I kerim ona gelen saldirilar bizim guclu Ve birlik olmamizi zorluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kolay olmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu