Almanya'da Müslüman aileye ırkçı saldırı

Almanya'nın Halle kenti yakınlarındaki Merseburg beldesinde Müslüman ailenin sokakta 7 kişilik grup tarafından ırkçı saldırıya uğradığı bildirildi.

Almanya'da Müslüman aileye ırkçı saldırı
Almanya'da Müslüman aileye ırkçı saldırı
GİRİŞ 30.01.2023 16:02 GÜNCELLEME 30.01.2023 16:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Halle kenti yakınlarındaki Merseburg beldesinde Müslüman ailenin sokakta 7 kişilik grup tarafından ırkçı saldırıya uğradığı bildirildi.

HAKARET VE FİZİKSEL SALDIRI

MDR televizyon kanalının polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Halle Futbol Takımı'nın taraftarı olan saldırganlar, 28 Ocak Cumartesi saat 18.25 civarında Müslüman aileye önce nefret içerikli ırkçı hakarette bulundu, daha sonra fiziksel olarak saldırdı.

Rosa-Luxemburg Caddesi'ndeki olayda yaşları 19 ile 33 arasında değişen erkeklerden oluşan saldırgan gruba çevredekilerin müdahale ettiği ve saldırganlardan 4'ünün çevredekiler tarafından göz yaşartıcı gazla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çevredekilerin müdahalesiyle hafif yaralanan saldırganlardan bazılarının tedavi altına alındığı, saldırıya uğrayan ailenin çevredekiler tarafından kurtarıldığı ve herhangi bir tedaviye ihtiyacının olmadığı ifade edildi.

Polisin saldırganların kimliklerini belirlediği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Batıda yabancılar için can güvenliği yok.
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Orası doğu almanya ırcılığın merkezi 2000 li yıllarda oralarda iṣ yapıyordum bir kaç kez sözlü ırkcılığa ugramıṣtım yapacak bir ṣey yok sonuçda onların memleketi dikkatli olmak gerek.
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek bütün gurbetçilerimiz dönecek. Zira ab de ırkçılık tavan yapacak hatta ab arasında kötü günler başlayacak birbirlerine düşecekler. Pandemide birbirlerinin maske ve dezenfektanlarını çakmadılarmı. Zaten Almanya Fransa ve İngiltere birbirlerini zerre kadar sevmezler. Gün ola hayr ola
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah fırsat vermesın bu almanlarada avrupalilarada onlara güvenilmez
    Cevapla
  • Borahan 1 yıl önce Şikayet Et
    40 yıl almanyada yaşadım. 11 tane savcılığa ulaşan davam oldu Türk düşmanı ırkçı almanlarla. Allah kurtarsın orada yaşayan vatandaşlarımızı oradan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!