Avrupa ülkeleri yeniden grevde

Fransa'da emeklilik reformu nedeniyle binlerce kişi sokağa çıktı. Ülke genelinde iş bırakma eylemi yapıldı. Paris başta olmak üzere bir çok kentte protesto gösterileri düzenlendi.

Avrupa ülkeleri yeniden grevde
Avrupa ülkeleri yeniden grevde
GİRİŞ 01.02.2023 07:22 GÜNCELLEME 01.02.2023 07:28
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Fransa'da sendikaların çağrısıyla bir kez daha genel grev düzenlendi. Pek çok sektörde çalışanlar Paris başta olmak üzere ülke genelinde sokağa çıktı, emeklilik reformunu protesto etti. Göstericiler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Belçika'da da kamu çalışanları ağır iş yükünü protesto etmek için yürüdü.

Fransız basını kitlesel eylemi "kara gün" olarak niteledi.

GREVLER ULAŞIMI AKSATTI

Sendikaların çağrısıyla enerji, ulaşım, eğitim ve sağlık sektörleri ülke genelinde 300'den fazla noktada greve gitti. Metro ve tren seferlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren hizmet azaltıldı.

Kara ve hava ulaşımında da aksaklıklar yaşandı. Grev nedeniyle bazı müzeler ve Eyfel Kulesi ziyarete kapatıldı.

GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI

Protestolara üniversite öğrencileri de oturma eylemleriyle destek verdi. Fransa genelinde 11 bin polis ve jandarma görevlendirildi. Paris'teki gösteride, polis ve bazı göstericiler arasında gerginlik yaşandı.  Polis göstericilere karşı biber gazı ve cop kullandı.

Göstericilerden polise şişe ve taş atanlar oldu, gruptakiler güzergahtaki çöpleri ateşe verdi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de de, aralarında sağlık çalışanları, huzurevi çalışanları ve çocuk bakıcılarının da olduğu kamu çalışanları yürüyüş düzenledi. Göstericiler personel eksikliği nedeniyle ağır iş yükü, düşük maaşlar ve elverişsiz çalışma koşullarını protesto etti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • Cenk Yağcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde terörist, anarşist, bozguncu olanlar orada niye hak arayan oluyor sizin için? Onların yaptıklarını bizim yapmamız niye yasak?
    Cevapla
  • Aydın Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerine dünyada büyük ekonomik buhran yaşanırken, Türkiye'de Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesi ile 45 yaşında bile emekli olma imkanı sunduğu her yerde açıklanmalı
    Cevapla
  • Fındık Üreticisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Eylemi firsata cevirmek gerek
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu avrupa ali babacan ın aferim desinler diye kırk takla attığı avrupa değilmi yoksa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı