Tahran'da dans ederken görüntülenen İranlı çifte 10 yıl hapis cezası

İran mahkemesi, Tahran'ın ana simge yapılarından birinin önünde dans eden genç bir çifte 10 yıldan fazla hapis cezası verdi.

Tahran'da dans ederken görüntülenen İranlı çifte 10 yıl hapis cezası
Tahran'da dans ederken görüntülenen İranlı çifte 10 yıl hapis cezası
GİRİŞ 01.02.2023 07:55 GÜNCELLEME 01.02.2023 07:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Her ikisi de 20'li yaşlarının başında olan Astiyazh Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi, kendilerini Azadi Kulesi'nin önünde romantik bir şekilde dans ederken gösteren bir videonun viral olmasının ardından kasım ayı başlarında tutuklandı. Haghighi, İran'ın kurallarına meydan okuyarak başörtüsü takmıyordu. Kadınların bir erkekle toplum içinde dans etmesine de izin verilmiyor.

ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), Tahran'daki bir devrim mahkemesinin, sanıkları 10'ar yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdığını, internet kullanma ve İran'dan ayrılma yasağı getirdiğini söyledi.

Tahran'da zaten popüler Instagram kullanıcısı olan çift, "yolsuzluğu ve kamu fuhuşunu teşvik etmenin" yanı sıra "ulusal güvenliği bozmak amacıyla toplanmaktan" suçlu bulundu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İranlı mollalar İranda yaşayan milyonların sırtında dans ediyor. Önce onları kotese tıkmalı
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık kardeşim İslam dini adına verilen bu karar dinimizi karalamaktan başka bir şey değil
    Cevapla
  • Ahmet Duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Utan, yerin dibine gir, o zaman. 50-60 sene önce baban-deden tepki gösterdiğinde gerici ve yobaz dediler, onlara. Şimdi lgbtuüvyz için İslamcı(!) iktidar özel imkanlar/kanunlar çıkarıyor, normalmiş gibi. Cevap bekliyorsan sor 'şeytan bunun neresinde?' diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!