Putin özellikle o tarihi seçti: Rusya'dan eş zamanlı büyük taarruz hazırlığı

Putin'in savaşın başladığı tarih olan 24 Şubat'ta Ukrayna'ya kuzey, güney ve doğudan eş zamanlı büyük bir saldırı planladığı iddia ediliyor.

Putin özellikle o tarihi seçti: Rusya'dan eş zamanlı büyük taarruz hazırlığı
Putin özellikle o tarihi seçti: Rusya'dan eş zamanlı büyük taarruz hazırlığı
GİRİŞ 01.02.2023 16:00 GÜNCELLEME 01.02.2023 16:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ukrayna’dan Putin'in savaşın başladığı tarih olan 24 Şubat'ta kuzey, güney ve doğudan eş zamanlı büyük bir saldırı planladığı uyarısı geldi.

Ukraynalı yetkili Oleksiy Danilov, savaşın en kanlı halinin 'henüz gelmediği' konusunda uyarıda bulunarak Şubat ayında çatışmaların 'maksimum düzeye' çıkacağını söyledi.

RUSYA TATBİKAT VE EĞİTİMLERLE 24 ŞUBAT'A HAZIRLANIYOR

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Putin'in 24 Şubat'ta ülkeye kuzey, güney ve doğudan eş zamanlı bir saldırı planladığını ve buna göre tatbikat ve eğitimler yapıldığını öne sürdü.

Rusya'nın, Belarus’un güneyinde, Kırım'ın kuzeyinde ve Donbass'ın doğusundaki kuvvetlerle Kiev’i kuşatarak büyük bir saldırı başlatması bekleniyor.

Oleksiy Danilov

"HER ŞEYİN MASADA OLDUĞUNU ANLIYORUZ"

Danilov, Putin'in savaşın yıl dönümü olan 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik üç ayaklı saldırısını başlatabileceğini söyleyerek "Her şeyin masada olduğunu anlıyoruz" dedi.

Ukrayna'nın üst düzey generali Valery Zaluzhny da geçen ay Economist'e yaptığı açıklamada Rusya'nın doğudan, güneyden ve Belarus sınırından saldırı hazırlığı için 200 bin yeni askeri eğittiğini söylemişti.

PUTİN BİR SENE ÖNCE OPERASYONU BAŞLATTIĞINI DUYURMUŞTU

Putin, 24 Şubat'ta sabahın erken saatlerinde televizyondan “Ukrayna'da özel askeri operasyon” başlattıklarını duyurmuştu.

Öte yandan Almanya, ABD ve İngiltere’den Ukrayna’ya yapılması planlanan askeri teçhizat yardımının gelmesi aylar alacak.

GEÇ GELEN YARDIM UKRAYNA'YI ZORA SOKACAK

Pentagon geçtiğimiz günlerde “M1 Abrams tanklarının Ukrayna’ya tedariki aylar alacak” açıklamasını yapmıştı.  Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ise Leopard 2 tanklarının Mart sonu veya Nisan başına kadar hazır olmayacağını söyledi.

Uzmanlara göre bu süreç, Moskova'nın beklenen taarruz emrine kadar Ukrayna'yı yüksek teknolojili silahlardan yoksun bırakabilir.

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Demedi deme 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada biliyorki bu savaş yenilgiyle biterse yada toprak kazanımıyla bitmezse uzun bacaklı rusyanın altını üstüne getirecek. O toprakları korumak yada alskanın satışı gibi satış yapmak zorunda kalacak.
    Cevapla
  • Reisçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar Rus forumu gibi, alo çocuklar ölüyor orda, alo insanlık ölüyor orda, alo biz muslumaniz
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin e sesleniyorum ne kadar malzeme geldiyse hepsini yok et ama Ukrayna halkına dokunma yabancı güçleri yok et ama Ukrayna halkına donuma
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bunu yapar´aslinda Ukrayan degil´ukraynaya yardim eden ülkelerin agzinin payini vercek Rusya ama olan ukrayan halkina olcak.i$te amerikanin burnunu soktugu her yer her i$ böyle oluyor..ALLAH belani versin amerika.ALLAH seni sulara gömsün.
    Cevapla
  • Emrehan 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin direk kievi al işi bitir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı