FBI, ABD Başkanı Joe Biden'ın evini aradı... "Gizli belge" skandalı büyüyor

Son dakika haberine göre Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki konutunda yaptığı arama sonucunda "gizli belge" bulunmadığı bildirildi.

FBI, ABD Başkanı Joe Biden'ın evini aradı... "Gizli belge" skandalı büyüyor
FBI, ABD Başkanı Joe Biden'ın evini aradı... "Gizli belge" skandalı büyüyor
GİRİŞ 01.02.2023 21:07 GÜNCELLEME 01.02.2023 21:08
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde FBI gizli belge araması yaptı. Geçtiğimiz günlerde de; Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki evinde 6 gizli belge bulunduğu belirtilmişti.

Biden'ın avukatı Bob Bauer, yazılı açıklamasında, bugün Adalet Bakanlığının Biden'ın Delaware eyaletine bağlı Rehoboth Beach'teki yazlık evinde "daha önceden planlanmış" bir arama yaptığını bildirdi.

Adalet Bakanlığının standart prosedürleri uyarınca, sürecin güvenlik ve bütünlüğü adına söz konusu aramanın kamuya önceden haber vermeksizin yapıldığını aktaran Bauer, arama kapsamında Adalet Bakanlığı ile tam teşekküllü işbirliği yaptıklarını kaydetti.

ARAMA TAMALANDI

Biden'ın avukatı Bob Bauer, yazılı açıklamasında, bugün Adalet Bakanlığının Biden'ın Delaware eyaletine bağlı Rehoboth Beach'teki yazlık evinde yaptığı aramanın tamamlandığını duyurdu.

Aramanın yerel saatle 08.30'dan öğle saatlerine kadar sürdüğünü aktaran Bauer, arama sonucunda evde "gizli" ibareli bir belgenin bulunmadığını kaydetti.

Bauer, diğer taraftan, Adalet Bakanlığının arama sonucunda, Biden'ın başkan yardımcılığı döneminden kaldığı anlaşılan ve el yazısıyla yazdığı bazı notları ayrıntılı incelemeye aldığını bildirdi.

- BIDEN'IN OFİS VE EVİNDEN ÇIKAN GİZLİ BELGELER

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, 9 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Biden'ın, Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde, 2 Kasım 2022'de başkan yardımcılığı görevi döneminden kalan bazı "gizli bilgiler içeren az sayıda belge"nin bulunduğunu söylemişti.

Belgelerin "kilitli bir dolapta" bulunduğunu belirten Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini açıklamıştı. 22 Ocak'ta ise Başkanın Delaware'deki konutunun garajında yeni bir dizi "gizli belge" daha bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Biden, ofisinden gizli belgeler çıktığını duyduğunda "şaşırdığını" söyleyerek, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetmişti.

ÖZEL YETKİLİ SAVCI ATANMIŞTI

Adalet Bakanlığı, söz konusu belgelere ilişkin inceleme yapmak üzere özel yetkili bir savcı atamıştı.

Biden’dan önce, FBI ajanlarının 8 Ağustos 2022'de Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde yaptıkları aramada, gizli belgelerin ortaya çıkması ülkede uzun süre tartışılmış, Biden, "Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?" diyerek Trump’ı eleştirmişti.

Bir süredir Biden’ın ofis ve evinde gizli belgelerin ortaya çıkmasıyla şimdi de Cumhuriyetçiler Biden’a yönelik eleştirilerde bulunuyor.

Donald Trump, ABD Başkanı Biden'a yüklendi: Irkçılara ve sapıklara dur diyeceğiz!Donald Trump, ABD Başkanı Biden'a yüklendi: Irkçılara ve sapıklara dur diyeceğiz!

TRUMP SERT SÖZLERLE YÜKLENMİŞTİ

2024 başkanlık seçimleri için kampanyasına start veren Donald Trump geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Biden ve FBI'yı eleştirmişti:

"Güvenle korunduğunu" söylediği Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago'da gizli belgelerin bulunmasının ardından yapılan aramaları hatırlatan Trump, Biden'ın kişisel ofisi ve konutunda gizli belgelerin çıkması üzerine aynı tutumu sergilemediğini iddia ettiği FBI'a da yüklenmişti.

Trump, ayrıca Biden'ın ve oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna ile ilişkileriyle ilgili iddialar ve buna ilişkin haberlerin Twitter'da sansürlendiğinin ortaya çıkması üzerine, "Çok dikkatli olmalıyız." diyerek mevcut sisteme eleştirilerini dile getirmişti.

KAYNAK: AJANSLAR
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • derin devlet 1 yıl önce Şikayet Et
    iki derin güç savaşıyor. Trump-Bidon show yapıyor. dünya show seyrediyor.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 yıl önce Şikayet Et
    tramp ABD ye gerekeni yapacak arınma gecesini yaşayacak ABD kendi içerisinde
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Olsa dahi söylemezler
    Cevapla
  • Oylum oylum 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklından geçireni kabak oyar gibi oyarlar
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi'nin sonunu getirecek yada kendy gibi olacak...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı