Portekiz, Türk SİHA'larına göz kırptı

Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz'in Baykar ile görüştüğünü teyit etti.

Portekiz, Türk SİHA'larına göz kırptı
Portekiz, Türk SİHA'larına göz kırptı
GİRİŞ 03.02.2023 09:13 GÜNCELLEME 03.02.2023 09:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, Portekiz'le Türkiye arasında savunma alanında işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Portekiz'in, Bayraktar TB2 ile AKINCI'yı üreten Baykar'la görüştüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Savunma sanayii işbirliğini görüştük. Dostum Joao daha önce, Dışişleri Bakanı olmadan önce Portekiz Savunma Bakanıydı, bu konulara hakim bir arkadaşımız. Özellikle denizcilik alanında önemli bir ülke olan Portekiz'le bu alanda da işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Geçen hafta bir firmamızı, Baykar'ı ziyaret etmiştik. Baykar firması ile Portekiz arasında da savunma sanayii işbirliği alanında görüşmelerin başladığını öğrenmiş oldum. Yani hem devletler arasında hem de özel sektörler arasında bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ulkeye satiyoruz da neden yunan istani vurmuyoruz bir sinyal verilmeli adamlar resmen dalga geciyor bizim silahlara test edin bakalim ne olacak abd var diye yaklasmiyorsak cok yanlis yapiyoruz abd turkiyeye karsi savasamaz askeri logistigi yok turkiyeye pisikoloji savasi uyguluyor uzaktan korkutma ise gelince geri adim atacaktir vurun yunanin birkac bolgesine
    Cevapla
  • Uyur gezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen sinyali almamissin anlaşılan. Devletin üst kademesi geçenlerde ne dedi. Yunan'a artık müsamaha yok, gereken yapılacak. Bitti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı