İsveç Başbakanı'ndan Jomshof'a Türkiye tepkisi: Bu açıklaman çok kötüydü

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Richard Jomshof'un geçen hafta yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Jomshof'un sözleri, İsveç'in Türkiye ile anlaşma şansını ciddi şekilde zedeleyen çok kötü bir açıklamaydı" dedi.

İsveç Başbakanı'ndan Jomshof'a Türkiye tepkisi: Bu açıklaman çok kötüydü
İsveç Başbakanı'ndan Jomshof'a Türkiye tepkisi: Bu açıklaman çok kötüydü
GİRİŞ 03.02.2023 15:57 GÜNCELLEME 03.02.2023 16:22
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İsveç'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin terör örgütü PKK/YPG sempatizanları tarafından asılmasıyla başlayan, ardından da Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasıyla zirveye çıkan krizde karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İsveç Demokrat Partisi milletvekili olan Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kur'an-ı Kerim yakılma olaylarına aşırı tepki gösterdiğini belirterek, "Üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz" demişti.

İsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakınİsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakın

Jomshof'un sözlerine tepki gösteren ve iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi için açıklamalar yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, iç kamuoyuna verdiği mesajda, tartışma çıkarma zamanı olmadığını belirterek, tarafları İsveç'in içinde bulunduğu durumun sorumluluğunu üstlenmeye çağırdı.

Kristersson, "Jomshof'un sözleri, İsveç'in Türkiye ile anlaşma şansını ciddi şekilde zedeleyen çok kötü bir açıklamaydı" dedi.

Kristersson ayrıca, Türkiye'nin seçim atmosferi içinde olduğunu kaydederek, söz konusu sorunların seçimlerden sonra kendi kendine çözülmesini umduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak mahluklar.
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve amerika iki yüzlü güvenilmez
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet onların hazırladığı 6li masayı iktidar yapıp her istediklerini yaptırmaktır onun için seçim sonrasını bekliyorlar çok kritik bir dönem çok dikkat etmemiz lazım oy kullanırken ülke menfaatlerini kendi menfaatlerimizin üstünde tutmamız lazım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin o kadar eminler ki seçim den sonra nasılsa onaylanacak bekleyelim diyebiliyorlar yani amerika seçim sonuçlarından o kadar emin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya güvenilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti