Gürcistan, Türkiye'ye ikinci arama kurtarma ekibini gönderdi

Gürcistan, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye 40 kişilik arama kurtarma ekibi daha gönderdi.

Gürcistan, Türkiye'ye ikinci arama kurtarma ekibini gönderdi
Gürcistan, Türkiye'ye ikinci arama kurtarma ekibini gönderdi
GİRİŞ 08.02.2023 23:29 GÜNCELLEME 08.02.2023 23:29

Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Durum Yönetim Hizmetinden yapılan yazılı açıklamada, bir arama ve kurtarma ekibinin daha Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, ekibin, 60 kişiden oluşan ve Adıyaman'da görev yapan ilk ekiple beraber arama kurtarma çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Öte yandan Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliğini ziyaret ederek, burada açılan taziye defterini imzaladı.

TÜRKIYE'DEKİ DEPREM MAĞDURLARINA DESTEK İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Başkent Tiflis'te Gürcistan Parlamentosunda düzenlenen oturumda, Türkiye'de meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Oturumun açılışında konuşan Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili, parlamentoda, Türkiye'deki deprem mağdurlarına destek için yardım kampanyasının başlatıldığını duyurdu. Papuaşvili, "Tüm milletvekilleri, bu yardım etkinliğine katılmaya davet ediyoruz" dedi.

TİFLİS KULESİ, TÜRK BAYRAĞININ RENKLERİYLE IŞIKLANDIRILDI

Türkiye'de meydana gelen depremler nedeniyle Gürcistan'ın dayanışması amacıyla başkent Tiflis’in sembollerinden Tiflis Kulesi, Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı. Tiflis Belediyesinden yapılan açıklamada, "Tiflis yanınızda. Türk halkına destek ve işbirliğinin bir işareti olarak Tiflis'in kulesi, Türk bayrağı renklerinde aydınlatıldı" ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı