Güney Afrikalı sağlık ve arama kurtarma gönüllüleri Türkiye'ye doğru yola çıktı

Güney Afrikalı sivil toplum kuruluşları (STK) Hope SA Vakfı ile Gift of Givers'ın gönüllü sağlık ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Güney Afrikalı sağlık ve arama kurtarma gönüllüleri Türkiye'ye doğru yola çıktı
Güney Afrikalı sağlık ve arama kurtarma gönüllüleri Türkiye'ye doğru yola çıktı
GİRİŞ 09.02.2023 01:29 GÜNCELLEME 09.02.2023 01:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Afrikalı arama kurtarma ve sağlık gönüllüleri, bu akşam Türk Hava Yollarının (THY) uçağı ile Johannesburg O.R. Tambo Uluslararası Havalimanı ve Cape Town Uluslararası Havalimanı'ndan ayrıldı.

Hope SA Vakfı Üst Yöneticisi (CEO) Namritha Sivsanker, AA muhabirine, oluşturdukları 20 kişilik sağlık ve arama kurtarma personeliyle, Türkiye'deki afetzedelerin kurtarılması ve iyileştirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Sivsanker, "Kalbimiz Türk halkıyla. Şu anki yıkımı ve kalp kırıklığını hayal bile edemiyoruz. Acınızı hissedebiliyoruz ve bunun için yardıma geliyoruz. Tanrı'nın birbirimize yardım etmemize ve enkazın altında canlı ve sağlıklı daha fazla insan bulmamıza izin vermesi için dua ediyoruz." dedi.

Toplam 69 gönüllü

Türkiye'ye dün 32 kişilik arama kurtarma ekibi gönderen Gift of Givers ile Güney Afrikalı yardım kuruluşu Servants of Humanity tarafından toplanan insani yardım malzemeleri de 9 gönüllüyle Türkiye'ye ulaştırıldı.

Türkiye'nin Cape Town Başkonsolosu Sinan Yeşildağ iki günde Cape Town kentinden 8 arama kurtarma gönüllüsünü Türkiye'ye uğurladıklarını belirtti.

Böylece 7-8 Şubat'ta, Güney Afrika'dan Türkiye'ye toplam 69 gönüllü arama kurtarma ve sağlık personeli gönderildi. Gönüllüler THY seferleri ile ücretsiz taşındı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ugandalı Engineer 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan ilk gün ekibin ulaşmasıydı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!