Ekvador'da deprem nedeniyle OHAL ilan edildi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 18 Mart'ta meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

Ekvador'da deprem nedeniyle OHAL ilan edildi
Ekvador'da deprem nedeniyle OHAL ilan edildi
GİRİŞ 20.03.2023 23:10 GÜNCELLEME 20.03.2023 23:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, ulusa sesleniş konuşmasında, depremden etkilenen bölgelerde daha etkin mücadele için ülke genelinde OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan Lasso, "Ülke olarak büyük üzüntü içerisindeyiz, özel sektörün halihazırda inşa ettikleri evleri depremden etkilenen vatandaşlar için satın alacağız. Aynı zamanda kira desteğinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Lasso, bölgenin yeniden inşasında gerekli fonun sağlanması için uluslararası kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Öte yandan yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini, yaralı sayısının ise 450'yi geçtiğini bildirdi.

Ekvador'un Balao şehrinin 6 kilometre kuzeydoğusunda 18 Mart'ta kaydedilen deprem, 65,7 kilometre derinlikte meydana gelmişti.

BNO News'e göre, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, deprem sonrası tsunami tehdidinin olmadığı kaydedilmişti.

Deprem komşu ülke Peru'da da hissedilmiş, Tumbes kentinde de 4 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirmiş, 73 kişi de yaralanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun tabiki can kayıplarından dolayı üzgünüm Ekvator ülkeside deprem yönüyle aktif kuşakta yaralılarada şifalar dilerim.
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun, başları sağ olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü