Türkiye'ye demokrasi dersi veren Almanya’da Sol parti milletvekili Juliane Nagel, polise mukavemet gösterdiği için kelepçe takılarak gözaltına alındı. 

"MİLLETVEKİLİ OLMAMNIN MEMURLARIN UMRUNDA OLMADIĞI DA SÖYLENDİ" 

Juliane Nagel, konuyla ilgili Twitter'den yaptığı açıklamada, polisin tutumunu kabul edilemez olarak niteleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Biri genç bir kadın diğer siyahi bir kişi gözaltına alınıyordu. Orada duruyordum, bir polis memuru önce bana hakaret etti sonra durduğum yerden itti. Sonra da ona saldırdığım iddiasını atarak tartaklanarak polis aracına götürüldüm. Orada kelepçeledim ve orada bana milletvekili olmamın memurların umurunda olmadığı da söylendi."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERİLDİ 

Yaşanan polis şiddetine sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından tepki gösterildi.

POLİS MUKAVEMET GÖSTERDİĞİNİ İDDİA ETTİ 

Leipzig polisi ise Juliane Nagel'in polise mukavemet gösterdiği iddiasının bulunduğunu ve kimlik tespiti için kısa süreliğine alıkonulduğunu açıkladı.

Yorumlar 167 Yorum Var
  • Uygurlu 04.06.2023 17:04
    Bizde şehit bacısına küfretse dahi hiç bir şey olmuyor.
  • eski türk 03.06.2023 23:53
    Özgürlük demek eşitlik demek!
  • NYYY 03.06.2023 17:42
    Bizde de aynı bu şekilde hareket etmeli güvenlik güçleri... Hani özgürlük vardı bunlarda hep yalan dolan bunlara asla güvenilmez....
  • Drachen 1 03.06.2023 17:33
    Yapılması gereken de bu . Bizdeki gibi Polise hakaret etmek ,Tükürmek , Tokat atmaya kalkmak , Yumruk atmak gibi olay Almanlarda yok . Kim olursan ol anında müdahale yapılır onun için yıllardır söylüyorum Almanya Polis Devletidir bizde de aynı olması lazım .Almanlar Polisten korktukları kadar Anne Babalarından korkmazlar . Ama Poliste Ukalalık yapmaz sınırlarını bilir.
  • misafir 03.06.2023 17:23
    İnşaallah bizim polislerede bu yetki verilir ve pkk lı teröristlere daha fazla polislerimiz ezdirilmez.
Daha fazla yorum görüntüle