Diaspora, Erdoğan'ın törenine katılan Paşinyan'dan rahatsız: Onu Türkiye'ye gönderin

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Göreve Başlama Töreni"ne katılması diaspora tarafından memnuniyetsizlikle karşılandı. Fransız haber ajansı AFP ise, "Türkiye-Ermenistan arasındaki buzlar eriyor" yorumunu yaptı.

Diaspora, Erdoğan'ın törenine katılan Paşinyan'dan rahatsız: Onu Türkiye'ye gönderin
Diaspora, Erdoğan'ın törenine katılan Paşinyan'dan rahatsız: Onu Türkiye'ye gönderin
GİRİŞ 04.06.2023 15:01 GÜNCELLEME 04.06.2023 15:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni, katılımcı sayısı ve çeşitliliği bakımından öne çıkan devlet başkanlığı törenleri arasında yer aldı.

Törende, devlet ve hükümet başkanları, uluslararası kuruluşların yöneticileri, dini cemaatlerin ruhani liderleri, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk liderler onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinde Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Türkiye'deki azınlıkları temsilen AK Parti listesinden İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Sevan Sıvacıoğlu'yla sohbet etti.

"TÜRKİYE'DEKİ ERMENİ İLERİ GELENLERİ TÖRENE KATILDIĞI İÇİN ÇOK MEMNUN KALDI"

Söz konusu yemek ve sohbetler hakkında Anadolu Ajansı'na (AA) demeç veren Sevan Sıvacıoğlu, "Buradaki törenin amacı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve ülkemizin bu mutlu gününde yanında olmak ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızı tebrik etmek. Görüntüler memnuniyet verici. İnşallah daha güzel başlangıçlara, sonuçlara vesile olur. Çankaya Köşkü'nde liderler onuruna verilen yemekte Sayın Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile konuştuğumuzda Türkiye'de olmaktan memnun olduklarını, bu davete icabet ettikleri için memnun kaldıklarını ve güzel ağırlandıklarını belirttiler. Bu temastan İstanbul'da yaşayan Ermeni cemaati üyeleri de memnun oldular. Yemekte çekilen fotoğrafa da memnun kaldılar. Bu fotoğrafta yer alan Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, törene katılmaktan özellikle bir memnuniyet hissetti" dedi.

AFP: İLİŞKİLERDE BUZLAR ERİYOR

Fransız haber ajansı AFP de "Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Erdoğan'ın yemin törenine katılması Türkiye ile Ermenistan arasındaki buzların eridiğine işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

DİASPORA RAHATSIZ

Paşinyan'ın, Erdoğan'la yan yana gelip Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de temaslarda bulunması, Ermeni diasporasını ciddi derecede rahatsız etti.

Sözde Ermeni Soykırımı'nın ateşli savunucularından Vahagn Avedian, Beştepe'deki oturma düzeninden duyar kasarak, "Ermenistan'ı aşağılamak, Türklerin oyununun bir parçasıdır. Paşinyan'ı Aliyev'lerin hemen arkasında ikinci sıraya oturtmak, Ermenilere Ankara'da Sultan'ın huzurunda hadlerini bildiren bir siyasi işarettir. Aynı şeyi Prag'da Paşinyan'a da yapmıştı" diye yazdı.

"BU BASİT BİR TESADÜF OLAMAZ"

Ermeni gazeteci Tigran Grigoryan ise, "...Erdoğan'ın yemin töreninde Paşinyan'ı Aliyev'in hemen arkasına oturttular. Bu basit bir tesadüf olamaz. Ayrıca, yanılıyorsam düzeltin ama Erdoğan konuşmasında Paşinyan hariç törene katılan tüm liderleri selamladı ve teşekkür etti" diye yazdı.

"Könül Şahin" adlı Türk kullanıcı ise, Erdoğan'ın Paşinyan'la, Aliyev'le tokalaştıktan hemen sonra el sıkıştığı anları Grigoryan'a hatırlattı.

"PAŞİNYAN TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERİLMELİ"

Başka bir gazeteci Wally Sarkeesian da Paşinyan'ı hedef alan paylaşımlar yaptı:

  • Paşinyan ve evlatlık Türk kardeşi Aliyev, Ankara'da kısa ve gülümseten bir sohbet gerçekleştirdi.
  • Paşinyan, Türkiye'de Türk kahramanı olarak karşılanıyor.
  • Ermenistan'daki Ermeniler Paşinyan'ı ablukaya almalı, havaalanını kapatmalı ve onu çok rahat olduğu Türkiye'ye geri göndermeli.

PAŞİNYAN NORMALLEŞME İSTİYOR

Bilindiği gibi Paşinyan, 2020'deki İkinci Karabağ Savaşı'nın ardından ılımlı bir politika izleyerek, hem Türkiye'yle hem de Azerbaycan'la ilişkilerini normalleştirme adımları attı. Diaspora ise, Ermenisyan Başbakanı'nın bu tavırlarından rahatsız ve her fırsatta eleştiriyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Haddinizi bildirmis kardes Ilham Aliyevin arkasina oturtmus
    Cevapla
  • mert 10 ay önce Şikayet Et
    DİASPORA ile PKK larin ortak patende sahipler !!!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bizler Türk halkı olarak barış ve istikrardan yanayız komşularımızla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz Osmanlı döneminde Ermenilerle beraber yüzyıllarca aynı topraklar üzerinde beraber iyi komşuluklarla yaşadık O,dönemde onlara milleti sadıka denirdi Osmanlıya sadık bir milletdi taki İngilizler ve Ruslar ortalığı karıştırana kadar Osmanlıya karşı onları ayaklandırdılar
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kendileri Avrupa ve Amerika da keyif çatıp, bolluk içinde yaşarken, Ermeni halkı YILLARCA YOKLUK İÇİNDE... Ermenistan ın başına ne geldiyse bu diasporadan geldi
    Cevapla
  • Mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Ne dedi reis 2 bin yılı aşkın devlet geleneğini hatırlattı... yemişim diaporayi TÜRKİYE CUMHURİYETİ gereken sabrı Osmanlı sonrası göstermiş kendini hazırlamış yeni yazılımı yüklemiş ve sahneye güçlü şekilde geri dönmüştür...Olay isimler liderler ötesi bir devlet meselesi ve politikasıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!