Hayvanı kapan kutsamaya koştu

New York'taki tarihi St. John Katedrali'nde düzenlenen 25. hayvan kutsama ayini, renkli görüntülere sahne oldu. Köpeğini, eşeğini, geyiğini, devesini, kaplumbağasını, lamasını, maymununu... alan ABD'li katadrele koştu.

Hayvanı kapan kutsamaya koştu
Hayvanı kapan kutsamaya koştu
GİRİŞ 05.10.2009 11:35 GÜNCELLEME 05.10.2009 11:35

Tolga Adanalı'nın haberi

Manhattan'daki katedralde düzenlenen törende 5 bin kişilik tarihi yapının tüm oturma yerleri dolarken, pek çok insan da dışarıda beklemek zorunda kaldı.

New Yorklular, ayine ağırlıklı olarak köpeklerini getirirken, eşek, rengeyiği, deve, kanguru, kaplumbağa, tibet sığırı, kartal, atmaca, tay, lama, maymun, yavru kaz, tarantula örümceği, baykuş gibi pek çok farklı türde hayvan da sahiplerince katedrale getirilerek, başpapaz tarafından kutsandı.

Ünlü Broadway Caddesi yakınındaki 117 yıllık tarihi katedralde düzenlenen tören sabah saatlerinde başladı.

Deve, tay, lama gibi büyükbaş hayvanlarını ayine getirenler, kendileri için ayrılan özel alana kasalı kamyonlarını yanaştırarak, hayvanlarını kilise bahçesine indirdiler.

Tören dolayısıyla katedralin bulunduğu bölgede New York polisinin de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

New York Piskoposu Mark Sisk'in yönettiği hayvan kutsama ayinine katılan Amerikalıların büyük çoğunluğu törene farklı cinslerde köpekleri ile geldi.

Katedralin içinde düzenlenen törende, okunan ayinler ve konuşmalar sırasında hayvanların çıkardığı sesler dolayısıyla zaman zaman zor anlar da yaşandı.

Tören sonrası, Piskopos Mark Sisk ve Katedral Başpapazı James Kowalski törene katılanları ve evcil hayvanlarını kutsadı.

Manhattan'daki St. John Katedrali, 2001'de çıkan yangının ardından 8 yıl boyunca restore edildiği için, yangından bu yana ilk kez hayvan kutsama törenine ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • çotanak 16 yıl önce Şikayet Et
    ANLAYIŞI KITLARA!!!!!. Elin gavurunun yaptığı saçma sapan bir haber çok hoşunuza gidiyorsa onları gidin sevenlerinin haber sitelerinden takip edin!!! Bize her zaman "yorum kriterleri" getiren bir siteden bir üyesi olarak "haber kriteri" istemek en doğal hakkım!!!!! Ben bu sitede böyle saçma sapan bir haber okumak istemiyorum. Bu da benim üyelik hakkım!!!!!!!!
    Cevapla
  • FATİH TEKİN 16 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır misyonerliğemi başladınız. Vftizde nekime Allah ın boyasından daha iyi boyamı olur Kurndan bir güzel.Yılllarca hristiyanlık üzerine okudum ama birşey bulamadım öğüt ve eğitici yada yaşama gecirici bir şey yok oysa kur-an ise öğütlerle dolu islam dini ne güzel bunlar ise hurafe saçmalaık gülmek lazımm :))))
    Cevapla
  • MARKO PAŞA 16 yıl önce Şikayet Et
    çotanak'a. çotanak efendi! hafızlık töreni yapılması çok mu zoruna gitti? dert sahibi mi oldun? böyle bir cıvıklıkla ,hıfz törenini bir potada eritmeye çalışman,güneşi üfleyerek söndürmeye çalışanlar kadar acizce bir duruma soktu seni!
    Cevapla
  • alper pioter 16 yıl önce Şikayet Et
    çotanak kardeşim. Sn.çotanak kardeşim,Mualefet olsun diye mualefet yapma lütfen.Dünya da neler olduğundan haberimiz olsun.Kimine gülelim bunun gibi kimine ağlayalım.Ona bakarsan Endonezya depremi haberini de yayınlamasınlar,sadece orda mı insan ölüyor değil mi:)
    Cevapla
  • erzincanlı adam 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yafff. Hey Allahım daha NELER goreceğiz...Saçmalık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahlaksızlığı savunmak, ülkeye ve millete ihanettir!
"İmamoğlu'nun milletvekilleriyle görüşmesi yasaklandı" iddiasına soruşturma