Pakistan'ın Afganistan çekincesi

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin son Afganistan politikasının bölgenin bir parçası olan Pakistan üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini açıkladı.

Pakistan'ın Afganistan çekincesi
Pakistan'ın Afganistan çekincesi
GİRİŞ 04.12.2009 10:43 GÜNCELLEME 04.12.2009 10:43

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Basit, Dışişleri Bakanlığında yaptığı basın toplantısında, ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı son Afganistan politikasının, bölgenin bir parçası olan Pakistan üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söyledi.

Savaşların sadece güç kullanarak kazanılamayacağını belirten Basit, "Pakistan yönetimi olarak Afganistan'da şartların daha kötüye gitmesini istemeyiz" dedi.

ABD'nin yeni askeri politikasının bölgede terörizmle karşı devam eden savaşı daha da azdıracağından endişe duyduklarını ifade eden Abdul Basit, ''ABD'nin bölge ülkeleriyle görüş alışverişinde bulunarak bölge insanlarını terörizmden uzaklaştıracak ve yasal sisteme kazandıracak formüller geliştirmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Sözcü ayrıca, Hindistan'ın terörle mücadele için ciddi adımlar atmadığını ve Pakistan'la diyalog sürecine yanaşmadığını ifade ederek, Hindistan'ın Aşiretler Bölgesi ve Belucistan'daki terör eylemlerine katkı sağladığını, bu iddialarını uygun bir diyalog ortamı bulduklarında Hindistanlı yetkililere delileriyle birlikte ispat edeceklerini söyledi.

ABD'nin terörü gerekçe göstererek Afganistan ve Pakistan toprakları üzerinde yaptığı askeri operasyonlar kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor ve bölge halkının Taliban ve El-Kaide terör örgütlerine sempatisinin artmasına neden oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akkuyu NGS'de tarihi prova: 163 temsili yakıt demeti reaktöre yerleştirildi
Savaş sesleri yükseliyor! 118 milyar dolarlık nükleer hamle! Felakete sürükleyecek