Afganistan'da 3 ABD'li asker öldü

Afganistan'da bugün üç Amerikalı asker bombalı saldırılarda öldü. Afganistan'a harekatın başladığı 2001 sonbaharından beri 9 yıl içinde ABD ordusunda en çok ölüm, 66 zayiatla Temmuz ayında oldu.

Afganistan'da 3 ABD'li asker öldü
Afganistan'da 3 ABD'li asker öldü
GİRİŞ 30.07.2010 18:55 GÜNCELLEME 30.07.2010 18:55

Haziran ayında da Afganistan'da Taliban ve El Kaide örgütüyle savaşta 60 Amerikan askeri ölmüş, Haziran alı en çok ölümün olduğu ay olarak açıklanmıştı.

Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi, Taliban örgütünden aranan 5 kişiyi listeden çıkardı. Listedeki iki militan, ölü ele geçirilmişti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, savaşı bir an önce bitirmek için Taliban ile masada uzlaşmaya gitmek istediği için, BM Güvenlik Konseyi'nden, aranan Taliban ve El Kaide militanlarının azaltılmasını istemişti.

New York'taki BM Genel Merkezin'de BM diplomatının bugün verdiği bilgiye göre, listeden, Muhammad Avrang (BM'de eski Afgfanistan büyükelçisi), Abdüsselam Zayıf, Abdüssettar Satar Paktin, Abdüssamed Haksar ile Muhammad İslam Muhammadi çıkarıldı. Haksar ile Muhammedi, savaşta ölmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sadbinebivakkas 15 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHU AKBAR. Hani Rabbin meleklere: Muhakkak ben sizinle beraberim haydi iman edenlere destek olun Ben kâfirlerin yüreğine korku salacağım vurun boyunlarına! Vurun onların bütün parmaklarına! diye vahyediyordu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
894 bin işçi aranıyor! İŞKUR verileri paylaştı: En çok aranan meslekler belli oldu
Bakan Gürlek dev operasyonu duyurdu! 6'sı avukat 54 kişi gözaltına alındı