Temel Reis Köyü (Popeye Village) Masal diyarının dünya hali

Temel Reis ülkemizin çok izlenen çizgi filmlerinden biriydi. Şimdilerde Temel Reis Köyü Malta'da bir koyda bulunuyor. Masmavi deniz sularıyla çevrili bu koyda rengarenk Temel Reis Köyü yani Popeye Village turistlerle buluşuyor.

Temel Reis Köyü (Popeye Village) Masal diyarının dünya hali
Temel Reis Köyü (Popeye Village) Masal diyarının dünya hali
GİRİŞ 26.08.2021 14:07 GÜNCELLEME 26.08.2021 14:07 KAYNAK HABER7

Çocuklara ıspanak sebzesini sevdiren Temel Reis, büyük küçük herkesin severek izlediği bir çizgi film. Bu nedenle de sinemaya uyarlanan bir filmi de vardı. Bu sebeple bir Temel Reis Köyü inşa edildi.Temel Reis Köyü (Popeye Village) nerede ve burada neler yapılır hepsi detaylarıyla haberimizde yer alıyor.  

 

 

Temel Reis Köyü ailecek gidebileceğiniz harika bir yer. Bu şirin mi şirin harika yere ait görüntüleri Dünyayı Geziyorum ekibinin görüntüleri ile aşağıdan izleyebilirsiniz.  

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

TEMEL REİS KÖYÜ (POPEYE VİLLAGE)

Temel Reis Köyü Malta’ya uğrayan turistlerin kesinlikle ziyaret ettiği bir köy. Burası resmen bir açık hava müzesi görevi üstlenmiş. Popeye Village ismi ile dünyaya ün salan bu şirin köy yine aynı adı taşıyan Popeye adlı müzikal film için kurulmuş. Yani bir stüdyo görevi üstlenmiş. 7 ay boyunca bu şirin köyün yapımı için uğraşmış yapım şirketi. Hollanda’dan evleri inşa etmek için ağaçlar gelirken özel çatı kaplamaları için malzemeler Kanada’dan gelmiş. Birbirinden renkli cıvıl cıvıl evler için tam olarak 8 ton çivi kullanılmış. Bu uçuk rakamlar kullanılan boya miktarında da karşımıza çıkıyor. Evlerin yapımına ve köyün kurulmasında kullanılan boya miktarı tam 7500 litre. Film çekildikten sonra çok uzun süre burası hiç kullanılmamış. Ancak daha sonra Malta halkı ve yetkili kişileri turizme kazandırmayı amaç edinmişler. Günümüzde de buraya ücretli giriş sağlanıyor ve turizm ile buradan gelir sağlanıyor. Çok sayıda turist hem muazzam manzarasını görmeye geliyor hem de bu şirin köyü muhakkak gezerek fotoğraf çekilecek noktalarını ziyaret ediyor.  

TEMEL REİS KÖYÜ NEREDE?

Temel Reis Köyü diğer adı ile Popeye Village Malta’nın Mellieha şehrinde bulunuyor. Buraya ulaşmak için güzel bir tekne gezintisi yapmanız gerekecek. Masmavi suların üzerinde güzel ve huzur veren bir yolculuk yaptıktan sonra köye ulaşabilirsiniz.  

KÖYE GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? 

En son 2015 verilerine göre bu köye giriş ücreti yetişkin ziyaretçiler için 6,5 Euro olurken 12 yaş altı için 5,5 Euro olarak belirlenmiş. Bu ücrete dahil olarak bir adet seçtiğiniz kart postalı alabiliyorsunuz. Güzel bir hatıra kalıyor.  

BU KÖYDE SİZLERİ NELER BEKLİYOR? 

Temel Reis Köyü’nde sizleri rengarenk evleri karşılıyor. Hoş geldin seremonisini de bu renkli evler ve Temel Reis, Kabasakal ve Safinaz kılığındaki animatörler yapıyor. Sizi kapıda karşılayarak tüm eğlenceyi başlatıyorlar. Bu karakterler orada çok güzel müzikal gösterileri de sunuyor misafirlere. Canlı heyecanlı ve eğlenceli bir köy gezisi oluyor diyebiliriz. Burada fotoğraf çekilebilecek çok güzel yerler var. Tam bir Temel Reis çizgi filminin içerisinde hissediyorsunuz kendinizi.  

Çizgi filmde gördünüz tüm detaylar ve dekorlar karşınıza çıkıyor bu açık hava müzesinde. Köy içerisinde yemek yemek için yerler var. Bu konuyu dert etmenize gerek kalmıyor. Damak tadınıza uygun olan yemeklerden burada tercih ederek karnınızı doyurabilirsiniz.  

Bu güzel ve renkli Temel Reis Köyü çok güzel bir koyda bulunuyor. Vakti olan turistler dilerse bu koyda denize gidererek güneşin ve buz gibi suların tadını da çıkartabilirler. Öyle güzel tertemiz sular var ki insan gözlerini suyun berraklığından alamıyor.  

Bu köyde isteyen çiftler düğün organizasyonlarını da gerçekleştirebiliyorlar. Unutulmayacak çok güzel bir düğün daveti oluyor.  

TEMEL REİS KÖYÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Temel Reis Köyü Malta’da yer aldığı için buraya gitmek için önce Malta vizesi almanız gerekiyor. Ancak yeşil pasaport sahibi kişiler vizesiz olarak bu ülkeye giriş yapabilir bu şirin köyü de dilediği gibi gezebilir. Ayrıca schengen vizesi sahibi kişiler eğer 180 günlük zaman diliminde 90 günlük konaklama hakkını doldurmadıysa yine vize almadan Malta’ya giriş yapabilirler. Eğer bu iki durumda söz konusu değil ise schengen vizesi başvurusu yapıp onaylanması durumunda seyahatinizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Yeşil pasaport nasıl alınır konusuna ilişkin detaylı bilgiyi ise daha önce yazdığımız haberimizden okuyabilirsiniz.  

Bu da ilginizi çekebilir; Gozo Adası Malta'nın gözdesi ve masmavi sulara açılan kapıları var!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL