Düzce

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

16:50 01 Temmuz 2017
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Zonguldak ve Düzce'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçı barınağında düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, ilçe genelinde denizcilik anlamında birçok çalışmanın yapıldığını söyledi.

Bağcı, Karadeniz'i turizm ile birleştirmek için de çalışmalar yapıldığını aktararak, şöyle konuştu:

"Yeşilin ve mavinin birleştiği doğal güzellikleriyle Batı Karadeniz'in incisi Akçakoca da 1950 yıllarında turizm faaliyetlerine başlamış. Bu öncü faaliyetler günümüze kadar da devam etmiştir. Turizm faaliyetlerinde daha fazla yatırım yapmak artık zorunluluk taşımaktadır. Akçakoca da bu anlamda yapılan yatırımlar ile cazibe merkezi haline geldi."

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de ilçedeki denizcilik faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

Kendilerinin denizcilik anlamında yapılan faaliyetlere destek verdiğini anlatan Yemenici, "İnşallah güzel yarışlarla bugünü seyircilerimize en coşkulu şekilde yaşatırız. Gün boyu yarışmalar ve çeşitli aktivitelerle bayramımız sürecek. Kabotaj Kanunu 1926 yılında bugün yürürlüğe girdi. Denizlerimizin egemenlik haklarının Türkiye Cumhuriyeti'ne geçmesi ile gerçekten 1 Temmuz bir bayram olarak kutlanıyor. Biz burada bu renkli görüntülerle bayram geleneğini devam ettirmekten çok mutluyuz." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından, yüzme, tekne yarışları, halat çekme, ördek yakalama ve yağlı direkte bayrak kapma yarışı yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın simgesi haline gelen yağlı direk yarışında yaklaşık 1 saatin ardından bayrağa ulaşan isim Erkan Ertürk oldu.

Yarışma sonrası dereceye girenlere ödül verildi.

- Zonguldak

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende, Zonguldak Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki protokol üyeleri, deniz şehitleri anısına Karadeniz’e çelenk bıraktı.

- Ereğli

Ereğli Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende, Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı ve Ereğli Liman Başkanlığı çelenkleri, Atatürk Anıtı'na sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Limanı Başkanı Tuncay Çelebi, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun bir anlamda Kurtuluş Savaşı'nın denizlerdeki zaferi olduğunu söyledi.

Törene, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.