Edirne

Yunan çiftçilerin eylemi

10:53 04 Şubat 2016
Yunan çiftçilerin eylemi

Yunan çiftçilerin eylemi nedeniyle Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışlar durdu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşu ülkedeki sınır kapılarında yaşayan çiftçi eyleminin İpsala'dan sonra Pazarkule Sınır Kapısı'ndan da geçişleri etkilediğini kaydetti.

Gece yarısı Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'nda başlatılan eylem nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışların tamamen durduğunu aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Yunanistan'da devam eden çiftçi eylemleri zaman zaman bizim sınır kapılarımızdaki geçişleri etkiliyor. Birkaç gün önce eylem nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'nda olumsuzluklar yaşanmıştı. Tır kuyrukları oluşmaya başlamıştı. Bu kuyruklar devam ediyor. İpsala Sınır Kapısı'nda tır kuyruğu 4 kilometreye ulaştı. Dün eylemciler Yunanistan'dan Türkiye'ye tır girişine izin verdikleri için oradaki kuyruk eridi ancak bizim taraftaki kuyruk devam ediyor. Pazarkule'deki giriş çıkışlara ise gece yarısından sonra izin verileceği bilgisini aldık. Ülkemizi de olumsuz etkileyen Yunanistan'daki çiftçi eylemlerinin ne zaman biteceği konusunda bir bilgimiz yok."

Yunanistan'da, hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden çiftçiler eylemlerini sürdürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.