Edirne

Midyat'taki bombalı araçla terör saldırısı

16:01 09 Haziran 2016
Midyat'taki bombalı araçla terör saldırısı

Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy, cuma namazı sonrası Selimiye Camisinden son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehidin babası Süleyman ve annesi Hafize Çetin Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Apartmanın önünde polis ve sağlık ekipleri hazır bulunurken, görevliler tarafından taziye çadırı kuruldu. Mahalle sakinlerinin çoğunluğu da evinin camına Türk bayrağı astı.

Mardin'deki törenin ardından Edirne'ye getirilmek üzere yola çıkarılan Özsoy'un naaşı, Selimiye Camisinde yarın cuma namazı sonrası düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Bu arada şehit polis memuru Özsoy'un 4 yaşındaki kızı Elif'in durumdan etkilenmemesi için Edirne'de yaşayan teyzesine götürüldüğü, şehidin eşi Cumhur Özsoy'un da tören için Mardin'e gittiği öğrenildi.

Öte yandan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, şehidin cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını belirtti.

-Şehidin polis memuru eşi de aynı ilçede yaralanmıştı

Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un, eşi Cumhur Özsoy da 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralanmıştı. Özsoy, tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başlamıştı.

Nefize Özsoy, dün Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.