Edirne

Edirne'den kısa kısa

11:05 23 Mart 2017
Edirne'den kısa kısa

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Dernek merkezinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen İşbilen, muhtarların sorunlarını dinledi.

İşbilen, muhtarların çok önemli görevler yaptıklarını belirterek, görevlerinde başarılar diledi.

Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Balkan da Uzunköprü Belediyesinin yaptığı desteklerden dolayı İşbilen’e teşekkür etti.

- Havsa'da mezarlıklarda bakım çalışması

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçedeki mezarlıklarda zararlı otlara karşı ilaçlama çalışması yapıldığını bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, fen işleri müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Havaların ısınmasıyla zararlı otların yeşermeye başladığını aktaran Tekin, "Zararlı otlara karşı mücadele için mezarlıklara ilaçlama çalışmalarına başlandı. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Bölgede kullanılan ilaçların etkisinin 15 gün süreceği için vatandaşların dikkatli olmasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kaldırımlar yeşillendi

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolu üzerinde bulunan kaldırımlara Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince fidan dikildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hastane yolunun güzel bir görünüme kavuşması amacıyla yolun her iki tarafında bulunan kaldırımlara, yaya geçişini engelemeyecek şekilde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Çalışmada 43 gümüşi ıhlamur ile 43 top akasya fidanı toprakla buluştu.

- Edirneli bisikletçilerin başarısı

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımı'nın Muğla'da düzenlenen şampiyonada başarı elde ettiği bildirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bisiklet takımın 16-19 Mart'ta Ortaca ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası 2. Etap Puanlı Yol Yarışları'na katıldığı belirtildi. Takımın, 17 kulüpten 87 sporcunun katıldığı Dalyan etabında, 1 saat 17 dakika dereceleri ile Yıldız Erkekler Türkiye üçüncüsü olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, gençlerin yeteneklerini gösterebildikleri alanlar oluşturmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, takımı tebrik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.