Edirne

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

17:05 31 Mayıs 2017
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Edirne’de, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kentteki bir AVM’de gerçekleşen program kapsamında bilgilendirme stantı kurulurken vatandaşlara afiş ve broşürler dağıtıldı.

Alana kurulan akciğer maketiyle farkındalık oluşturulmak istenirken, karbon monoksit ölçüm cihazı ile vatandaşların karbon monoksit düzeyi ölçümleri de yapıldı.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tütün ve tütün mamullerinin pek çok hastalığa sebep olduğunu söyledi.

Sigaranın vücuda büyük zararlar verdiğini belirten Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Tütün ve tütün mamulleri dünyadaki ölümlerin en önemli sebeplerinden biri. Bir sigara içildiğinde hayatımızdan 11 dakika çalıyor. Yapılan çalışmalarda çıkan veriler böyle. Türkiye’de yılda yüz binden fazla kişi tütün ve tütün mamullerinin kullanımına bağlı olarak hayatını kaybediyor. Türkiye’deki yıllık ölüm sayısı ise 1 milyon. Yani her yıl binlerce kişi önlenebilir nedenlere bağlı olarak ölüyor. Sigara, kalp sağlığımızı bozuyor, damar hastalıklarına neden oluyor, dolaşım sistemi rahatsızlıklarını tetikliyor. Çeşitli kanserlere sebep oluyor. Bunların başında akciğer kanseri geliyor. Akciğer kanserinin de sebebinin yüzde doksanı sigara. İşte biz bu yüzden sigarayla bu denli mücadele ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.