Edirne

İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için yer tesliminde bulunuldu

17:28 08 Ocak 2018
İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için yer tesliminde bulunuldu

Edirne İleri Biyolojik Arıtma Tesisi hakkında gazetecilere bilgi veren Başkan Gürkan, ihalesi yapılan ve sözleşmesi onaylanan tesisin yer teslimi için İller Bankası yetkilileri ile bir arada olduklarını belirtti.

Edirne'de İleri Biyoloji Arıtma Tesisi için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İller Bankası yetkilileri ile sözleşme yapılan firmaya yer tesliminde bulundu.

Türkiye’de şehir olarak biyolojik arıtma tesisi olmayan birkaç ilden birisi olduklarını ifade eden Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Belki de tek şehiriz. Bu utançtan da kurtulmuş oluyoruz. İller Bankası’na bu süreçte gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum. Keşif bedeli yaklaşık 34 milyon 500 bin lira, ihale bedeli de 27 milyon 940 bin lira. İller Bankası yüzde 20 civarında bir kırımla yaptı ihaleyi. İhaleyi tecrübeli bir firma olan Eser İnşaat kazandı. Sözleşme süremiz 750 gün, yaklaşık 2 yıl 12 ay da işletme süresi var. 2 yıl sonra 8 Ocak 2020’de Edirne'nin 8 bin yıldır Meriç Nehri’ne akan evsel atıkları, kanalizasyon atıkları artık arıtılarak akacak. Bizde ekosisteme, ekolojiye zarar vermeyecek şehirler arasına girmiş olacağız."

Başkan Gürkan, seçim vaatlerinin en ağırlıklı konusunun altyapı olduğunu belirterek "Akıllı başkanlar yerin üstüne, akılsız başkanlar yerin altına yatırım yapar. Biz akılsız başkan olmayı tercih ettik. Çünkü önemli olan halkın menfaatleri. Seçimi kazanmak için altyapıyı görmezden gelemeyiz." diye konuştu.

Karaağaç Mahallesi hariç 23 mahallenin evsel ve kanalizasyon atıklarının bu tesislerde arıtılarak tarımda kullanılabilen su haline getirileceğini anlatan Gürkan, Karaağaç'ın ise Meriç Nehri'nin batısında kaldığı için ayrı bir paket arıtma sistemi olacağını aktardı.

Gürkan, daha sonra İller Bankası ve firma etkilileri ile tesisin yapılacağı bölgeyi inceledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.