Edirne

Özel sporcu azimle paralimpik oyunlarına hazırlanıyor

11:31 01 Şubat 2018
Özel sporcu azimle paralimpik oyunlarına hazırlanıyor

CİHAN DEMİRCİ - Türkiye ve dünyadaki yarışlarda "Özel Sporcu" kategorisinde koşan 25 yaşındaki milli sporcu Emrah Öztürk, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Aynı zamanda Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde hizmet alımı kadrosunda çalışan Emrah, antrenmanları döneminde kampa girdiği Edirne'ye geliyor.

Öztürk, antrenörleri gözetiminde "altın madalya" hedefiyle Şükrüpaşa Sahası'nda çalışmalarını sürdürerek hayallerinin peşinde koşuyor.

Özel sporcu Emrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizmin hayatını değiştirdiğini söyledi.

14 yıldır ay-yıldızlı formayla severek koştuğunu belirten milli sporcu, "İtalya Özel Sporcular Dünya Şampiyonası'nda altıncılık elde ettim. Avrupa üçüncülüğü ve dördüncülüğüm var. En son Londra'da yapılan Dünya Para-Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede yedinci oldum. İnşallah ülkem için ve bayrağım için başarılarım artarak devam edecek." dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de mart ayında düzenlenecek Avrupa Salon Para-Atletizm Şampiyonası'na hazırlandığını anlatan Emrah, şunları kaydetti:

"Berlin'den madalya ile dönmek istiyorum. Bu yarışın ardından 2020 Paralimpik Oyunları için olimpik baraj yarışları başlayacak. Tokyo'daki oyunlar 2 yıl sonra yapılacak, buna rağmen olimpiyat hedefiyle çalışmalarımı sürdürüyorum. Gece gündüz, kar kış demeden çalışıyorum. Haftanın 6 günü antrenman yapıyorum. Günde en az 10 kilometre koşuyorum. Bunun yanı sıra diğer egzersizlerimi de eksiksiz yerine getiriyorum. Hedefim paralimpik oyunlarında madalya alarak ülkemin bayrağını dalgalandırmak, İstiklal Marşı'nı okutmak."

Türkiye, Portekiz, İtalya, Rusya, Polonya ve İngiltere'deki yarışlarda başarılar elde ettiğini aktaran Emrah Öztürk, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul'daki Türkiye Atletizm Federasyonu Atletizm Salonu'nda 3-4 Şubat'ta düzenlenecek Büyükler Para-Atletizm Şampiyonası'nda da yarışacağını belirtti.


-Trabzon'dan Edirne'ye başarıları devam ediyor


Antrenörünün Edirne'de olması nedeniyle Trabzon'dan Edirne'ye geldiğini anlatan Emrah, şöyle devam etti:

"Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışıyorum. İki şehir arasında gidip geliyorum. Antrenmanlarının aksamaması için Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne geçmek istiyorum. Bugüne kadar başarılarımı hep gidip gelerek elde ettim. Devlet büyüklerimizden özellikle Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Onlara sesleniyorum, bana Allah rızası için yardımcı olsunlar. İşimin de Edirne'ye alınmasını istiyorum. Bu sayede antrenmanlarımı da eksiksiz yapacağım."

Özel sporcu Emrah Öztürk, yardımlarından dolayı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve diğer yetkililere teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.