Edirne

Edirne'den kısa kısa

14:52 06 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyespor Tekvando Takımı sporcusu Emir Yumurtacının, 2018 Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda üçüncü olduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesporlu tekvandocu Yumurtacı'nın, katıldığı 2018 Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 54 kiloda üçüncü olarak, bu spor dalında büyük erkekler kategorisinde Edirne'nin elde ettiği en iyi dereceyi yaptığı belirtildi.

Yumurtacı'nın spora başladığından bu yana elde ettiği başarılarına işaret edilen açıklamada, "Yumurtacı, yarışmaya başladığı minikler yaş grubundan itibaren her yaş grubunda Türkiye derecesi elde eden Edirneli ilk tekvandocu oldu. Elde ettiği derecelerle parmak ısırtan Emir, aynı zamanda Edirne'nin ilk ve şimdiye kadar tek Balkan Şampiyonu tekvandocusu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca aynı şampiyonada Edirne Belediyespor Tekvando Takımı'ndan 58 kilogramda Soner Kaya'nın erkeklerde Türkiye beşinciliği ve 49 kilogramda Gülçin Obuz'un da bayanlarda Türkiye yedinciliği derecesi yaptığı kaydedildi.

- "Nişasta bazlı şeker kulanımı yasaklansın"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, mısır şurubundan yapılan nişasta bazlı şekerin insan sağlığına zararlarının Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca belgelendiğini savunarak, gıda imalatında nişasta bazlı şeker kulanımının yasaklanmasını talep etti.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, nişasta bazlı şekerle ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca rapor yayımladığını ve bu raporda söz konusu maddenin sağlığa zararlarının vurgulandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mısır şurubundan yapılan ve kamuoyunda nişasta bazlı şeker olarak bilinen NBŞ’nin zararları Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belgelendi. Bu raporun gereğinin yapılmasını istiyoruz. Söz konusu raporda, nişasta bazlı şekerlerin zararları saymakla bitirilemezken, hükümet son 16 yılda 2017 yılı hariç her yıl NBŞ kotalarını ülkenin ihtiyacı olmadığı halde artırdı. Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda ciddi tartışma konusu olan nişasta bazlı şekerlerle ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunu 8 yıl sonra geçtiğimiz günlerde yeniden topladı. Her biri alanında uzman 12 bilim adamından oluşan bilim kurulu, nişasta bazlı şekerlerin insan vücuduna olan etkilerini bilimsel araştırmalar ışığında yeniden değerlendirdi. Dünyadaki gelişmeleri de inceleyen bilim kurulu, nişasta bazlı şekerlerin zararları ile ilgili çarpıcı sonuçlara ulaştı."

- Yemek uzmanı Soysal'a Edirne badem ezmesi hediye edildi

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, televizyonda program da yapan yemek uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal'a, kentin tarihi lezzetlerinden badem ezmesi hediye etti.

Dinar, yaptığı yazılı açıklamada, kentin tanıtımı için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

Bu çerçevede dernek üyesi Kaner Gen ile program yapımcısı Soysal ile bir araya geldiklerini dile getiren Dinar, "Biz Edirnemizi tarihi, kültürü, tuzlusu ve tatlısıyla her zaman tanıtmaya devam ediyoruz. Sahrap Hanım da yaptığı programlarda Türkiye'nin lezzetlerini tanıyor. İnşallah Edirnemizin de lezzetlerini de tanıtacak. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dindar, ziyarette Soysal'a kentin tarihi lezzetlerinden badem ezmesi takdim ettiklerini kaydeti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.