Edirne

Edirne'den kısa kısa

14:00 05 Eylül 2018
Edirne'den kısa kısa

Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK işbirliğinde bu yıl yedincisi düzenlenecek "Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali" cuma günü başlıyor.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, yaptığı açıklamada, derneklerinin doğa sporlarının bölgede yaygınlaşması ve her yaştan, her kesime hitap etmesi için uzun yıllardır özveriyle çalıştığını belirtti.

Bu açıdan festivalin alanında kaliteli ve prestij dolu çizgisini ilk günden bu yana koruduğunu anlatan Eşme, dağ bisikleti ve doğa sporlarının bölgede alternatif eko-turizm potansiyellerini de ortaya çıkardığını ve bu anlamda geleceğe yönelik önemli katkılar yaptığını söyledi.

Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali 7 Eylül Cuma günü saat 11.00'de Cennet Parkı'ndan start alacak. Bisikletçiler, Kurtuluş Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, İsmail Saraç Caddesi ve Anafartalar Caddesi boyunca Keşan içinden geçerek parkurlarına devam edecek.

Yunanistan ve Almanya dışında yurdun dört bir yanından gelen yaklaşık 350 kişinin festivale katılması bekleniyor.


- Cumhuriyet Halk Partisi 95 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yaptığı açıklamada, partilerinin kuruluş yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Anıtkabir'de ziyaret edeceklerini belirtti.

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun 81 ilde yaptığı davete il başkanları ,ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının da Ankara’da yapılacak 95. yıl dönümü kutlamalarına katılacağını ifade eden Pekcanlı, "9 Eylül Pazar günü saat 10.00 Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Anıtkabir ziyareti yaptıktan sonra saat 13.30 da Genel Merkezimizin Parti Meclis Salonu'nda 81 il başkanımızla toplantı yapacağız. Saat 19.00 da ATO Congresium da yapılacak 95. yıl kutlamalarına katılacağız" diye konuştu.


- Yollarda bakım ve onarım çalışmaları sürüyor

Edirne Belediyesi, şehir genelindeki yollarda onarım ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında, asfalt ve parke taş yollardaki bozulmalar düzeltilerek yenileniyor.

Ana arterlerde hava şartları ve çeşitli kurumların alt yapı kazı çalışmaları sonucunda asfalt yollarda meydana gelen bozulmalar, kapsamlı bir çalışma ile yenileniyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm ekipmanları ile bu bölgelerde asfat çalışmasını sürdürüyor. Planlı bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında, asfalt yollardaki bozulmalar tespit edilerek işaretleniyor ve kesme çalışması yapılarak alt zemin güçlendiriliyor. Ardından bu alanlar yol kotuna göre yeniden asfalt malzemesi dökülerek yenileniyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bulunduğu çalışma alanlarına giderek incelemeler de bulundu.

Ekiplerin parke taş kaplı yollarda sürdürdüğü çalışmalara mahalle sakinlerinin de destek verdiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Asfalt çalışmalarımız özel ekipmanlarla yapılan ve yol kotuna göre özel ölçümler sonucunda gerçekleştirilen teknik bir çalışma. Bu tam istenilen şekilde devam ediyor. Ancak parke taş bozulmalarının olduğu yollardaki çalışmalar çoğunlukla el işçiliği gerektiren farklı bir uğraş. Bu alanlarda yapılan çalışmalara mahalle sakinlerimiz de zaman zaman katkı sağlıyor, elemanlarımıza yardım ediyor. Bu da bize mutluluk veriyor çünkü onlar da işin ucundan bir parça tutuyor. Belediye olarak havalar müsaade ettiği sürece her iki alanda da çalışmalarımız sürecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.