Edirne

Edirne'den kısa kısa

13:10 14 Eylül 2018
Edirne'den kısa kısa

Çeltik ve yer fıstığının önemli üretim merkezlerinden Edirne'nin Meriç ilçesinde 3. Meriç Tarım ve Hasat Festivali başladı.

Meriç Kaymakamlığı, Meriç Belediyesi ve Meriç Ziraat Odası tarafından düzenlenen festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Nihat Yörük, gelenekselleşen festivalin üçüncüsünü gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin de ilçenin önemli tarım ürünleri olan çeltik ve yer fıstığını tanıtmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Festivalde 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleşecek.

- Ördekli Göl'de temizlik yapılacak

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında ilçenin mesire alanlarından Ördekli Göl mevkisinde temizlik etkinliği gerçekleştirileceğini bildirdi.

İşibilen, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıla Ördekli Göl mesire alanında temizlik çalışması yapılacağını belirterek, ilçe halkını etkinliğe katılmaya davet etti.

Yapılacak etkinlikle çevre temizliği konusunda farkıdanlık oluşturmak istediklerini belirten İşbilen, şunları kaydetti:

"Daha temiz bir Uzunköprü için fark yaratalım. Belediye olarak yoğun mesai harcayarak Uzunköprü ve bölge insanının kullanımı için sosyal alan haline getirdiğimiz Ördekli Göl’de hep beraber temizlik çalışması yapacağız. Amaç Dünya Temizlik Günü’ne özel olarak fark yaratmak, vatandaşlarımızın desteği çok değerli ve önemli. Bu özel etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.