VGM burs başvuruları ne zaman? 2021 Tarih belli oldu! Yeni yılda burs ücretleri...

Türkiye'de eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yılında burs verecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri burs başvurusu yapabilecek. Başvurular internet üzerinden alınırken VGM ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuru tarihleri açıklandı. Bu yıl öğrencilere yapılacak burs ücretleri artırıldı. Peki 2021 VGM burs başvuruları ne zaman? İşte burs başvuru şartları...

VGM burs başvuruları ne zaman? 2021 Tarih belli oldu! Yeni yılda burs ücretleri...
VGM burs başvuruları ne zaman? 2021 Tarih belli oldu! Yeni yılda burs ücretleri...
GİRİŞ 21.09.2021 17:21 GÜNCELLEME 21.09.2021 17:21

VGM burs başvurularının başlayacağı tarihler, öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. En çok talebin olduğu burslardan birisi olarak dikkat çeken Vakıflar Genel Müdürlüğü, başvuru takvimini paylaştı. Geride bıraktığımız yılda ortaöğrenim bursu aylık 75 TL, üniversite öğrencilerine ise 300 TL'ydi. Bu yıl açıklanan burs miktarı öğrencileri sevindirdi. İlkokul, ortaokul, liselilere 9 ay, yükseköğrenim öğrencilerine ise 8 ay boyunca burs yardımı yapılacak. Geri ödemesiz olarak yapılacak yardımdan açık öğretimde okuyan veya devlet tarafından verilen burslardan yararlanan öğrenciler faydalanamayacak. Başvurular Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfası üzerinden alınacak. Peki VGM burs ücreti ne kadar oldu? İşte 2021 VGM ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuru tarihleri...

2021 VGM Burs Başvuruları Ne Zaman?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları iki etapta gerçekleştirilecek. VGM ortaöğrenim (İlkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları 15-30 Ekim 2021 tarihleri arasında VGM yükseköğrenim burs başvuruları ise 1-15 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. VGM burs başvuruları vgm.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunun doldurulması ile gerçekleştirilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Ücretleri Arttırdı!

2020-2021 eğitim öğretim yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine aylık 75 TL, üniversite eğitimi alanlara ise 300 TL yardım yapıyordu. Bu yıl yapılacak burs yardımı miktarı arttırıldı. Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine bu yıl 100 TL, yükseköğrenim öğrencilerine ise 400 TL yatırılacak. 

Burs alacak öğrencilerin ödemeleri sonuçlar duyurulduktan sonra en kısa süre içerisinde yapılacak. Ortaöğrenim öğrencilerine 9 ay ( Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) ödeme gerçekleştirilecek.

Üniversite öğrencilerine 8 ay boyunca  ( Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) ödeme yapılacak.

VGM Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?

Vakıflar Bölge Müdürlükleri, her yıl öğrencinin öğrencilik durumunun devam edip etmediğini ve başarı durumunu kontrol eder. Öğrenciliğin sona ermesi, bir önceki eğitim yılında genel not ortalamasının 2.00'ın altına düşmesi, öğrencinin herhangi bir suçtan dolayı 6 ay ve üzeri hapis cezası alması, belirlenen tarihler arasında başarı belge durumunun  (transkript) teslim edilmemesi ve  Vakıf üniversitelerinde %100 bursunu kaybeden öğrencilerin bursu kesilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması