E-okul VBS 1.dönem karne ve sınav notu sorgulama ekranı (2022)

21 Ocak'ta karne heyecanı yaşayacak yüz binlerce öğrenci e-Okul VBS öğrenci giriş ekranına akın ediyor. Birinci dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala öğrenciler, öğretmenlerin sisteme girdiği birinci dönem yazılı ve sözlü sınav notlarını nasıl öğrenebileceklerini araştırıyorlar. Peki e-Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte 2022 e-Okul VBS 1. dönem notları ve sınav sonucu sorgulama yöntemi...

E-okul VBS 1.dönem karne ve sınav notu sorgulama ekranı (2022)
E-okul VBS 1.dönem karne ve sınav notu sorgulama ekranı (2022)
GİRİŞ 19.01.2022 16:58 GÜNCELLEME 19.01.2022 16:59

e-Okul VBS ekranının iki giriş seçeneği bulunuyor. Öğretmenler, öğrencilerin dönem içinde sınav ve sözlülerden aldıkları notları öğretmen giriş seçeneği ile sisteme yüklüyor. Öğrenciler ise e-Okul VBS ile birlikte devamsızlık notu, mezuniyet bilgileri, dönem ortalaması, sınav ve sözlü notlarını sol tarafta bulunan menü aracılığıyla sorguluyor. Birinci dönemin sona ermesine sayılı günler kala sistemde yoğunluk yaşanmadan öğrenciler, karne notlarına erişebilmek için birbirleriyle yarışıyor. e-Okul VBS'ye bilgisayar, laptop, tablet, telefondan erişim sağlanabiliyor. MEB'in ilan ettiği takvime göre okullar 21 Ocak cuma günü yarıyıl tatiline girecek. Öğretmenler, öğrencilere ait 1. dönem notlarını sisteme girmeye başladı. Peki e-Okul VBS karne ve sınav notu nasıl öğrenilir? İşte yanıtı...

2022 e-Okul VBS Karne Notu Nasıl Sorgulanır?

Velisi olduğu öğrencinin notunu sorgulamak isteyen aileler veya sınav notlarına ulaşmak isteyenlerin öncelikle e-Okul VBS öğrenci giriş işlemini yapmaları gerekmektedir. Telefon, tablet ve bilgisayar fark etmeksizin kullanıcılar buradan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapabilir. İşte adım adım e-Okul girişe adım yapma...

1- Yukarıda bulunan bağlantıdan giriş sayfasına yönlendirilen kullanıcılar "Resimdeki rakamlar", öğrenciye ait "T.C. kimlik numarası" ve okul numarasıyla e-Okula giriş adımını tamamlayabilirler.

2- İlk adımın ardından kullanıcıların karşısında açılan güvenlik kontrolü bölümünü geçmeleri gerekmektedir. Öğrencinin eğitim aldığı sınıf, öğrencinin fotoğrafı, doğum tarihi gibi bilgileri doğru şekilde dolduran kullanıcılar, sisteme giriş yapabilirler. Bu bilgiler olmadan e-Okul VBS'ye giriş yapılmaz.

3- e-Okul giriş işleminin ardından sol tarafta bulunan menü aracılığıyla aşağıda bulunan tüm işlemler gerçekleştirilebilir. 

  • Sınav Bilgileri

  • Devamsızlık Bilgileri

  • Not Bilgisi

  • Haftalık Ders Programı

  • Burs Ödeme Bilgileri

  • Aldığı Belgeler

  • Yıl Sonu Notları

  • Sorumluluk /Ortalama Yükseltme Puanları

e-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

Giriş işlemini tamamladıktan sonra açılan ekranda aileler ve öğrenciler sol bölümde bulunan menü yardımıyla birçok işlem yapabilirler. e-Okul sınav sonucu sorgulamak için " Öğrenci Bilgileri" bölümünü işaretledikten sonra " Not Bilgisini" seçip öğrencilere ait 2021-2022 eğitim öğretim yılı sınav notlarını sorgulayabilirsiniz.

Not Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

E-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin birçok konu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan  yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Öğrencilerin eğitim hayatlarının başladığı tarihten, mezun olduğu yıla kadar yıl sonu notları, sınav bilgileri, aldıkları belgeler e-Okul üzerinden görüntülenebilir. E-okul’da “Veli Bilgilendirme Sistemi” ile birlikte Yönetim Bilgilendirme Sistemi” adı altında iki çeşit giriş yöntemi vardır.  Veliler ve öğrenciler VBS öğrenci giriş ekranını kullanırken, öğretmenler “ Yönetim Bilgi Sistemini kullanarak giriş yapmaktadır.

e-Okul Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Kullandıkları telefonların markalarına göre kullanıcılar e-Okul uygulamasını telefonlarına indirebilirler. Akıllı telefonunuzun mobil marketinin arama kısmına " MEB e-Okul VBS yazarak uygulamayı indirip telefonunuza kurabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak