e-Okul kapandı mı? Veli Bilgilendirme Sistemi karne notu öğrenme ekranı

Yaz tatiline az bir süre kala son notlar verilirken e-okul üzerinden ortalamalarına bakan öğrenciler, ‘e-Okul ne zaman kapanacak?’ sorusuna yanıt arıyor. MEB takvimine göre 17 Haziran 2022 Cuma günü ikinci dönem tamamlanacak ve milyonlarca öğrenci karnelerine kavuşacak. Peki, e-Okul not girişi ne zaman kapanıyor? Karne notları nasıl hesaplanıyor?

e-Okul kapandı mı? Veli Bilgilendirme Sistemi karne notu öğrenme ekranı
e-Okul kapandı mı? Veli Bilgilendirme Sistemi karne notu öğrenme ekranı
GİRİŞ 14.06.2022 09:10 GÜNCELLEME 14.06.2022 09:11

İkinci eğitim öğretim dönemi 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek. Öğretmenler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-Okul VBS) üzerinden öğrencilerin notlarını girerken, öğrenciler de bu süreçte tüm derslerin not ortalamasını görebilecek. Karnelerin alınmasıyla birlikte öğrenciler yaz tatiline girecek. Peki e-Okul karne gününe kadar açık kalacak mı?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman? DYK ve yaz okulunda hangi dersler olacak?Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman? DYK ve yaz okulunda hangi dersler olacak?

E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

Veli Bilgilendirme Sisteminde (e-Okul VBS), yoğunluk döneminde veya bakım-onarım zamanında aksaklıklar yaşanabilmektedir. Bu sebeple öğrenciler, e-Okul kapandı mı sorusunu yöneltmektedir. 

e-Okul sistemi karnelerin alınacağı güne kadar açık kalacak. Ancak not girişleri karnelerin veriliş tarihinden birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E Okul veli bilgilendirme sistemi, yazılı ve sözlü notları gibi pek çok konuda önem arz etmeye devam ediyor. 

Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

e-OKUL KARNE NOTU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

e-Okul Öğrenci ve Veli Girişi

E OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞİ

E-Okul öğretmen girişi ekranı ile not girişi, devamsızlık eklemeleri, öğrenci performansları gibi pek çok veri eklenebiliyor. E-Okul öğretmen girişi de aynı ekran üzerinden gerçekleştiriliyor. 

e-Okul Öğretmen Girişi

E-OKUL ŞİFRE DEĞİŞİTİRME İŞLEMİ

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

e-0kul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılabiliyor. Karne notları ise e-Okul yıl sonu notları kısmında görüntüleniyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum