Okullar ne zaman açılacak? MEB 2022-2023 Eğitim öğretim takvimi ve okul tatil günleri

Okulların açılma tarihi, ders sıralarını ve arkadaşlarını özleyen 18 milyon öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Yaz tatilinin kaç gün sonra sona ereceğini merak eden aileler ise yaz aylarında tatil planlamalarını buna göre yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini duyurdu. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB'in açıkladığı okulların açılma takvimi...

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2022-2023 Eğitim öğretim takvimi ve okul tatil günleri
Okullar ne zaman açılacak? MEB 2022-2023 Eğitim öğretim takvimi ve okul tatil günleri
GİRİŞ 14.08.2022 09:19 GÜNCELLEME 14.08.2022 11:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulayacağı çalışma takvimini duyurdu. Bununla birlikte öğrenciler için birinci dönem ders zilinin çalacağı tarih de belli oldu. Geçtiğimiz senenin tamamında yüz yüze eğitim alan öğrenciler, en uzun tatil olan yaz tatilinin keyfini arkadaşları ve aileleri ile birlikte çıkartıyor. Tatilin sona ermesiyle birlikte eğitim öğretim faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edecek öğrenciler okulların açılma tarihine göre hareket edecek. Önümüzdeki eğitim döneminde birinci ve ikinci dönemde öğrencileri 1'er haftalık ara tatil bekliyor. Bunun dışında birinci dönemin sona ermesiyle 15 günlük yarıyıl tatili yapılacak. İşte 2022 eğitim öğretim takvimi ile okul tatil günleri...

YKS tercih sonuçları için kritik gün! ÖSYM 2022 üniversite yerleştirme sonuçları açıklanıyor...YKS tercih sonuçları için kritik gün! ÖSYM 2022 üniversite yerleştirme sonuçları açıklanıyor...

2022 Okulların Açılma Tarihi Belli Oldu!

2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak takvim İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve okullara gönderildi. Buna göre okullarda birinci dönem 12 Eylül tarihinde başlayacak. Uyum haftası kapsamında 1. sınıfa yeni başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül tarihleri arasında okula gidecek. 1.2 milyon öğretmen ise 1 Eylül'de başlayacak mesleki seminerlere katılacak.

okulların açılma tarihi

Dönem Devam Ederken Ara Tatil Yapılacak!

2018 yılında uygulamaya konan çalışma ile Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin yoğun ders temposundan kısa bir süre de olsa uzaklaşması için 1'er haftalık ara tatil uyguluyor. Öğrenciler bu tarihlerde hem dinlenmek için fırsat yakalarken hem de okullarından çok uzun süre ayrı kalmıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım tarihleri arasında uygulanacak. Hafta sonu ile beraber bu tatil toplam 9 gün sürecek. İkinci dönem ara tatili ise 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tatilde birinci dönem olduğu gibi hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün uygulanacak.

ara tatil tarihleri

Yarıyıl Tatili Toplam 16 Gün Sürecek

12 Eylül'de başlayan 1'nci dönem 20 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, karnelerine kavuştuktan sonra toplam 16 gün yarıyıl tatili yapacak. Okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2'nci dönemi 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre ise okullarda son ders zili 16 Haziran cuma günü çalacak. 

MEB 2022-2023 eğitim öğretim takvimi

Resmi Tatillerin Büyük Çoğunluğu Hafta Sonuna Denk Gelecek!

Resmi ve dini bayramlarda kamu kurumları, bankalar, üniversiteler ve okullar kapalı oluyor. Bu yıl 1 Ocak yılbaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hafta sonuna denk geliyor. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ise hafta içine denk geleceğinden bu tarihlerde okullar kapalı olacak.

Yaz Tatilinde Öğrenciler Dinlenmeli

Yoğun ve yorucu bir yüz yüze eğitim sürecinin ardından çocuklar yaz tatilinin keyfini çıkartıyor. Uzman isimler ise tatil dönemlerinde çocuklara ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulunuyor. Tatilde öncelik olarak yapılması gereken şeylerin başında ise iyice dinlenmek geliyor. Öğrencilerin tatil dönemlerinde uyku, oyun, bilgisayar ve arkadaşlarla zaman geçirmesi normalken bir yandan kaliteli bir dinlenme ortamının oluşturulması gerekiyor. Öğrenciler, uzun sürecek yaz tatilinde sanat veya spora yoğunlaşabilir, hobi ve kültürel etkinliklere zaman ayırabilirler.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 6
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesleki çalışma bir işe yaramayan bir angarya kaldırılmalıdır.
    Cevapla
  • Odgtueuhdhfhfheueu 7 ay önce Şikayet Et
    Hehfghddhrhdhdhdhdychhfhhfhfhf
    Cevapla
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir işemi mi yaramıyor yoksa biz mi faydasını sağlayacak şekilde eğitim vermiyoruz. Çevrem de bu seminere gitmek istemeyip rapor alanlar var ama devlet gelenlere para verecez deseler koşa koşa giderler. Ülkemizdeki öğretmeneler acınacak halde maalesef.
    Cevapla
  • İlkim 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki 11.sınıflar sabahçı mı
    Cevapla
  • tr köpeği 1 yıl önce Şikayet Et
    30 agustosta okul vardı da biz mi gitmedik ne tatili
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı belli oluşu acaba ben sayamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!