MEB sınav takvimi belli oldu! 2022 Açık Lise (AÖL) ek sınav yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılı AÖL sınav takvimini yayınlamıştı. Geçtiğimiz günlerde sona eren üçüncü dönem sınavlarının ardından yeni sınav tarihleri merak ediliyor. Yeni dönemde öğrencilerin gireceği ilk sınav Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Peki AÖL ek sınav ne zaman, yapılacak mı? İşte MEB'in Açık Öğretim Liseleriyle ilgili sınav kararı...

MEB sınav takvimi belli oldu! 2022 Açık Lise (AÖL) ek sınav yapılacak mı?
MEB sınav takvimi belli oldu! 2022 Açık Lise (AÖL) ek sınav yapılacak mı?
GİRİŞ 15.08.2022 18:14 GÜNCELLEME 15.08.2022 18:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı her dönem Açık Öğretim Liselerinde toplam 3  kere sınav yapıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılının 3. dönem sınavları 20-29 Temmuz tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Başarısız olan öğrenciler veya mezun olmak isteyen öğrenciler ek sınav yapılıp yapılmayacağını gündemlerine aldı. MEB geçtiğimiz yıl sürpriz bir karara imza atarak ek sınav düzenlemişti. Bakanlığın yayınladığı sınav takvimine göre yeni eğitim öğretim yılının 1. dönem sınavları Aralık ayında düzenlenecek. Peki AÖL ek sınav yapılacak mı? İşte MEB'in yaptığı o açıklama...

Yeni Dönem Sınavları Aralık Ayında Düzenlenecek!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre Açık Lise, Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları Aralık ayında gerçekleştirilecek. Takvimde yer alan bilgiye göre sınavlar e-Sınav şeklinde yapılacak. Ancak geçtiğimiz 3. dönem sınavları da benzer şekilde önce e-Sınav sonrasında online olarak düzenlenmesi kararı alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL Ek Sınav Yapacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav uygulama takviminde ek sınav tarihlerine yer vermedi. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan ek sınav duyurusu yapılırken " Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında açıklanan iş takviminde duyurulmaz ve dönemden sayılmaz." açıklaması yapılmıştı. Geçtiğimiz sene Ek sınavlar 16-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmişti. Konuyla ilgili yeni bir açıklama geldiğinde detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

AÖL Ek Sınavlar Nasıl Yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, ek sınavlara katılabilmek için kayıt yenileme işlemlerini açıyor. Sınavlara katılmak isteyen adaylar kayıt ücreti ve ders seçimi yaparak ek sınavlara katılıyorlar. Geçtiğimiz sene Açık Lise ek sınavları online olarak gerçekleştirilmişti. Bu dönemde sınav yapılması kararı alınırsa sınavların internet üzerinden düzenlenmesi bekleniyor.

Açık Lise sınavlarında adaylara sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltiliyor. Bu soruların cevaplanması için 25 dakika sınav süresi veriliyor. Ölçme ve değerlendirme işlemleri ise 100 puan üzerinden gerçekleştiriliyor. 45 olan ders geçme notunu yakalayan adaylar başarılı sayılıyor.

Mezuniyet Şartları Neler?

Ek sınava katılan adaylar başarısız derslerini vermek isterken aynı zamanda mezuniyet için gerekli krediyi tamamlamaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği şartları yerine getiremeyen adaylar diploma hakkını erteliyor. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılı güncel mezuniyet şartları;

18 yaş ve altı için toplam 8 dönem eğitim alınması,

18 yaş ve üzeri için toplam 4 dönem eğitim görülmesi (yeni değiştirildi)

Derslerden kazanılan kredinin toplam 170 ve üzeri olması

Ortak derslerin başarıyla verilmesi (Türk Dili ve Edebiyatı)

En az 1 dönem Açık Lisede sınava katılması

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • İZMİR MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    EK sınav olmasının faydası olur zararı olmaz. Katkılarından dolayı Sayın Bakanımız ve MEB kıymetli çalışanlarına teşekkürlerimizi arz ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'