AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı: 2022 Açıköğretim sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesinde eğitim alan öğrenciler 13 Ağustos’ta düzenlenen yaz okulu sınavlarına katıldı. Mezuniyet için gerekli krediyi tamamlamak isteyenler veya başarısız dersi bulunan adaylar sınavlarda ter döktü. AÖF yaz okulu sınav sonuçları, erişime açıldı. Sonuçlar anadolu.edu.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek…

AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı: 2022 Açıköğretim sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı: 2022 Açıköğretim sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 20.08.2022 09:43 GÜNCELLEME 20.08.2022 09:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖF yaz okulu sınav sonuçları için heyecanlı geri sayım süreci sona erdi. Sınavlarda karşılarına gelen 20 soruyu 30 dakika sınav süresinde cevaplamaya çalışan adaylar, sonuçlar için bekleyişe geçti. Başarısız derslerini vermeyi amaçlayanlar veya mezuniyet için gerekli krediyi tamamlamak isteyenler Anadolu Üniversitesinden yapılacak açıklamaya kilitlendi. Sınav sonuçları, her sınav sonrasında olduğu gibi yaz okulunda da anadolu.edu.tr adresi üzerinden açıldı. Öğrencilerin sorumlu oldukları dersleri başarıyla geçebilmeleri için en az 35 olan başarı notunu yakalamaları gerekecek. Peki 2022 AÖF yaz okulu sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte sonuç sayfası..

MEB yaz tatili ne zaman bitecek? 2022-2023 okulların açılma tarihi belli oldu!MEB yaz tatili ne zaman bitecek? 2022-2023 okulların açılma tarihi belli oldu!

AÖF Yaz Okulu Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI! 2021-2022 Yaz Okulu Sınav sonuçlarınıza http://aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden erişilebilirsiniz.

AÖF Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Sınav sonuçları ilan edildiğinde adaylar anadolu.edu.tr adresi üzerinden veya Anadolu Üniversitesinin sosyal medya hesabından bilgilendirilecek. Dileyen adaylar sınav sonuçlarına ilişkin güncel bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirler. Sonuçlar açıklandığında adaylar anadolu.edu.tr adresinden öğrenci giriş seçeneğini işaretleyerek e-Devlet girişi ile veya öğrenci hesabı ile giriş yaparak sonuçları sorgulayabilirler.

AÖF Yaz Okulu Ders Geçme Notu Kaç?

Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi için ders geçme notu ortak olarak belirlenmiştir. Yaz okulu sınavlarında başarılı olabilmek için en az 35 olan ders geçme notunun yakalanması gerekir. AÖF sınavlarında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı saf dışı bırakır. Sınavda hatalı bir soru olması durumunda, soru değerlendirme dışı bırakılarak, puan hesaplaması tekrar yapılır.

Anadolu Üniversitesi Takvimi Açıkladı

2022-2023 eğitim öğretim yılında Açıköğretim Fakültesine kayıt yaptırmak isteyenler için tarihler belli oldu. Yeni kayıt işlemleri 22 Ağustos günü başlayacak. Dileyen adaylar sınav puansız ikinci üniversite kayıtlarını yaptırabilirler. İşte 2022-2023 eğitim öğretim yılı AÖF kayıt takvimi;

AÖF yeni kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022

AÖF ikinci üniversite kayıtları 22 Ağustos-17 Ekim 2022

AÖF kayıt yenileme 3-17 Ekim 2022

Kayıt yenileme işlemleri ders seçimi ve kayıt ücretinin yatırılması ile gerçekleştirilecek.

AÖF 2022 Mezuniyet Şartları

2 ve 4 yıllık bölümlerde okuyanlar için mezuniyet şartları değişmektedir. Ön lisans programlarından mezun olmak isteyenler 120 AKTS kredilik ders, lisanstan mezun olmak isteyenler ise 240 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlamalıdır. Anadolu Üniversitesi mezuniyet için adayların genel not ortalamasını dikkate alır. GNO'su 2.00'ın altında bulunan öğrenciler mezun olamazlar. Başarısız dersi olan devamsızlık sınırını aşan öğrenciler diploma alamazlar.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • ŞAŞIRMAYIN 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm AÖF üniversiteleri örgünden çok daha zor üniversite eğitimi ! Bazı yarım yamalak talebe takımı kolay diploma dağıtıyorlar sanıp giriyor sonra da boş boş senelerce sürünüyorlar. Harçlarınıza ve emeklerinize yazık ! Herkes üniversite okuyamaz ! Uyanın hayal dünyasından !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlanıyor
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası