Borusan üniversite öğrencilerine karşılıksız aylık 2.000 TL burs verecek! Başvurular ne zaman?

Borusan Kocabıyık Vakfı, üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler için 2.000 TL burs verecek. Başvuru işlemleri 20 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında alınacak. İşte burs başvuru şartları ve detaylar...

Borusan üniversite öğrencilerine karşılıksız aylık 2.000 TL burs verecek! Başvurular ne zaman?
Borusan üniversite öğrencilerine karşılıksız aylık 2.000 TL burs verecek! Başvurular ne zaman?
GİRİŞ 28.09.2022 09:35 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Borusan Kocabıyık Vakfı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere 12 ay üzerinden 2.000 TL burs verecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar için takvim belli olurken, başvuru şartları da duyuruldu. Ara sınıfta okuyanlar, üniversiteyi yeni kazananlar, geri ödemeli kredi alan öğrenciler ve belirlenen üniversitelerde eğitim alanlar bursa müracaat edebilirler. Burs verilecek öğrenci sayısı vakıfın yönetim kurulu tarafından belirlenirken, ihtiyaç sahibi öğrencilere öncelik verilecek. Bir sonraki yılda bursun devam etmesi için öğrencilerden başarılı olması beklenecek. Borusan Kocabıyık Vakfı, burs başvurusu için son tarih 21 Ekim olarak belirlendi. Peki aylık 2.000 TL burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte online başvuru yöntemi...

Başvuru İşlemleri 21 Ekim'de Sona Erecek!

Borusan Kocabıyık Vakfı, burs başvuru işlemleri 20 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında alınacak. Yurtiçindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci olanlar, T.C. vatandaşı öğrenciler, maddi desteğe ihtiyacı olanlar, not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olanlar ve herhangi bir kurumdan burs almayan öğrenciler burslara müracaat edebilirler. 

Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvurusu için tıklayınız.

Bu Okullarda Eğitim Alan Öğrenciler Yararlanacak!

Borusan Kocabıyık Vakfı, burslarından yararlanabilmek için İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde eğitim almak gerekmektedir. 

Hangi Durumlarda Burs Kesilir?

Başarılı olan öğrencilerin bir sonraki dönemde burs ödemeleri yapılmaya devam edilir. Bir üst sınıfa geçenler, 100 üzerinden en az 65; 4 üzerinden en az 2.50 ortalamayı tutturanlar ve her yıl belirtilen tarihe kadar transkriptlerinin kuruma ulaştıran öğrenciler burslardan yararlanmaya devam eder.

Ancak sınıf tekrarı yapan, kayıt sildiren, mezun olan, burs almaktan vazgeçen, burs aldığı süre içerisinde başka bir vakıftan burs aldığı tespit edilen, tutuklanan, yanlış bilgi veren adayların burs ödemeleri kesilir.

12 Ay Boyunca Burs Ödemesi Yapılacak!

21 Ekim'de sona erecek burs başvurularının ardından değerlendirme süreci başlayacak. Burs almaya hak kazanan adaylara her ay geri ödemesiz olarak 2.000 TL burs ödemesi yapılacak. Üniversitelerin tatil sebebiyle kapalı olduğu aylarda da Borusan Kocabıyık Vakfı, burs ödemesi gerçekleştirilecek. Öğrenciler 12 ay boyunca karşılıksız burstan yararlanabilirler.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde başarılı türbanlı bir öğrenciye burs verecek mi ? Flarmoni orkestrası bile olan holding?
    Cevapla
  • umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu firmalara tavsiye edeceğim durum şu çevreye dağıtacağına firmasının elinin altında çalışan gariban kesimin ilkokul, ortaokul, lise ve üniverseteye giden çocuklarına gerekli desteği sağlasın. Her firma bu şekilde yaparsa hem ihtiyaç sahiplerine daha kolay ulaşır hemde elinin altında çalışan kesime destek olur. Malesef son dönemlerde bunu gösterişe sürüklemekteler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Borusanda çalışan "GARİBAN" mı? Aldığı maaşları biliyor musunuz?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailenin gelir kaynakları da önemli herkes alabilir mi
    Cevapla
  • medetres 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızım Üniversitede okuyor bu yıl 2.sınıf buna ve belkide abartısız 30 40 yere başvurduk tıp okumasına rağmen kyk dahil hiç birisi çıkmadı.Bunlar hep ahbap çavuş ilişkileri diye düşünmeden geçemiyorum artık
    Cevapla
  • Şengül 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi okulda okuduğu önemli
    Cevapla
  • Demoxy 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf kendi reklamlarını yapmak için bu haberleri çıkarıyorlar..Burs falan çıkmıyor..Sanırım çıksa da bursu veren kuruluşun en yakınlarına çıkıyor..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum hepsinide kınıyorum ..Ssk emeklisiyim 2 çocuğum üniversitede okuyor biri Marmara bir İTÜ de ikiside mühendislik okuyor..sıralaması başarısı okulu daha ne olsun.. 2 senedir belki 100 yere başvurduk bir tanesi bile dönüş yapmadı..yazık kime neye göre
    Cevapla
  • gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    önyargiyi hemen yapistir bakalaim . düzgün ögrenim yapmak isteyenler bir tesvik olamazmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?