Yarıyıl tatili hangi illerde uzatıldı? Deprem olan illerde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında okullar ne zaman açılacak diye araştırılıyor. İlk olarak ülkedeki olumsuz hava koşulları daha sonra da Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkisi altına alan deprem sonrasında 'Okullar açılacak mı?' sorusu gündeme gelmişti. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. Peki yarıyıl tatili hangi illerde uzatıldı? Deprem olan illerde okullar ne zaman açılacak?

Yarıyıl tatili hangi illerde uzatıldı? Deprem olan illerde okullar ne zaman açılacak?
Yarıyıl tatili hangi illerde uzatıldı? Deprem olan illerde okullar ne zaman açılacak?
GİRİŞ 16.02.2023 15:51 GÜNCELLEME 16.02.2023 15:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında vatandaşlar eğitim öğretimin ne zaman başlayacağını araştırıyor . Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da felakete sebep olan deprem sonrasında kararlar peş peşe alındı. Peki yarıyıl tatili hangi illerde uzatıldı? Deprem olan illerde okullar ne zaman açılacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremde etkilenen 10 il dışındaki 71 ilde okulların 20 Şubat tarihinde açılacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor" dedi.

Depremden etkilenen 10 ilde ise okullar daha sonraki tarihlerde açılacak.

YARIYIL TATİLİ HANGİ İLLERDE UZATILDI?

Bakan Özer bunun dışında, "Deprem bölgesinde 1 Mart'ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart'a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de" dedi.

Bu sebeple deprem bölgesi olarak açıklanan şehirler Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman illerinde okulların başlayacağı kesin tarih bilinmiyor.

E-SINAVLAR ERTELENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Sınavların ertelendiği bilgisi de paylaşıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında 7 günlük Milli Yas kararı verilirken bu sürede e-Sınavlar hakkında da karar alındı.

Bakanlık Milli Yas sebebiyle 7-12 Şubat 2023 tarihlerinde, ülkedeki 2-Sınav merkezlerinde yapılacak olan motorlu taşıt sürücülüğü ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan ustalık, kalfalık ve amatör telsizcilik gibi sınavların ertelendiği bilgisini verdi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 3
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizi ve milletimizi herturlu beladan kazadan salgindan depremden bil cümle musibetten korusun insallah.birdaha böyle acılar gostermesin.bu vesile ile Ortaöğretim ve liselerdeki süre uzatma üniversitelerimizde de uygulanmali derim ben . Deprem bölgesinde yaşayan ama farklı illere okumaya giden çocuklarımız var . Bu çocuklarımızın durumu ne olacak. Kiminin ailesi vefat etti kiminin arkadaşı hemen hemen hepsinin bir yakını vefat etti Allah rahmet eylesin.Büyük bir travma halinde çocuklar çok şiddetli 2 deprem yaşadılar. Bu halde üniversitesitede nasıl eğitim alacaklar. Lütfen YÖK ve siyasi irade bu konuya da bir çözüm bulsun. Yazık bu çocukların emekleri heba olmasın.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul mu kaldi deprem bölgesinde. Yahut okulda okuyacak ogrenci.. :(
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer Bölgelerde Devam Etmeli... Her Şey Bizim İçin....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi