Doğu'ya giden öğretmene yeni imkanlar

Hükümet, öğretmen sıkıntısı için radikal tedbirler alacak. Doğu'ya gidene fazla maaş, kira parası veya lojman verilecek.

Doğu'ya giden öğretmene yeni imkanlar
Doğu'ya giden öğretmene yeni imkanlar
GİRİŞ 19.07.2013 09:13 GÜNCELLEME 19.07.2013 09:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dönemde 7 bin öğretmen bir anda tayin isteğinde bulununca Doğu'da inanılmaz bir öğretmen açığı oluştu. Bunun üzerine hükümet, Doğu ve Güneydoğu'daki öğretmen açığını kapatmak için formül arayışına girdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve bölge milletvekilleri bir toplantı yaparak öğretmen problemini masaya yatırdı.

Toplantı ile bilgi veren AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "7 bin öğretmen bir anda tayinini isteyince sıkıntı çıktı. Yerlerine gelenlerin sayısı da çok az. Eş durumundan tayinlerde bile öğretmenler eşleri ile Doğu'ya gitmiyor. Öğretmenin gittiği yeri cazip hale getirmemiz lazım. Yoksa gelen gidiyor" dedi. İlk etapta öğretmenlerin maddi imkanlarının artırılmasına yönelik çalışma yapılacağının altını çizen Yavilioğlu, şu bilgileri verdi:
"Doğu'ya giden öğretmenlere daha fazla maaş ve çeşitli yan ödenekler gibi imkanlar sağlanacak. Bedava lojman tahsisinden kiralık evde oturmak isteyenlere de kirasının tamamının verilmesi gibi imkanlar getirilecek".

İlgili bakanlıkların bu konuda mutabık kaldıkları öğrenilirken, getirilecek başka imkanlar ise paket netleştiğinde ortaya çıkacak.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 18
  • Emre Baysal 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞARTLARI BİLMEDEN YORUM YAPMAYALIM. Tüm yorumları okudum ancak bazı arkadaşlar şartları bilmeden yorum yapıyorlar örneğin bir arkadaş kesenin ağzını açacağınıza doğuya öğretmen ataması yapın demiş zaten son yıllarda atamaların nerdeyse tümü doğuya yapılıyor ancak öğretmen burada kalmıyor 3-4 yıl içerisinde batıya gidiyor.bir diğer arkadaş doğuya gideceklere sınav yapılmalı demiş yani bu şu demek ben doğuda köyde yolun 6 ay kapalı olduğu yerde kalmak için sınava girip ter dökecem. Bir tanesi MEB’de en zeki olduğunu idda etmiş ve tüm öğretmenler 3-5 yıl doğuda kalsa açık kapanır demiş buna çok güldüm çünkü zaten doğuya gelen 3-5 seneden önce doğudan çıkamıyor.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 10 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar. doğuya giden doktor, polis, asker daha fazla ücret alıyor. öğretmene verilmesi gündeme gelince neden birileri rahatsız oluyor?
    Cevapla
  • Berkehan 10 yıl önce Şikayet Et
    hükümet eğitim de sınıfta kaldı. bir ülkede eğitimle bu kadar oynamaya kalkarsan sonuçları böyle olur. her konuda başarılı olan hükümet eğitim de ne yaptığını kendisi de bilmiyor. Öğretmenler küstürüldü isteksiz bir şekilde sırf iş olsun diye görev yapıyorlar. yani öğretmenlik değil çobanlık yapıyorlar...
    Cevapla
  • fatih baştürk 10 yıl önce Şikayet Et
    öğretmene yatırım ii de.... uzun vadede doğunun böyle istenmeyen yer olmasına bi çözüm olarak mantıklı olsada onca atanamamış öğretmen mesleğini yapabilemek için can atarken, yeni gelenler yeterli olmuor demek kendi kendini başkasından bahsedermiş cesine elestirmek olmuş, siz diil miydiniz öğretmen atamalarını bütçe ile dengeli yürütenler şimdi ne oldu para mı buldunuz yerde doğuda öğretmen tutmak için vericeksiniz, bütçe dengeleri yüüznden mesleğini hiç yapamayan öğretmenler dururken,öğretmenlerin orda kalmaları için kese yi açmanız tam bi celişki öğretmen lazımsa atama yolu ile hem insanların hem bölgenin sorununu çözmek daha mantıklı diil mi?
    Cevapla
  • M7205M 10 yıl önce Şikayet Et
    DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER VAR.... bir doğulu olarak,doğunun bazı yerlerinde öğretmenlik yapan hocaların can güvenliğinin olduğunu düşünmüyorum,örneğin: " hakkarinin bazı ilçelerinde ,şırnakta,tunceli,batmanın birkaç ilçesinde....vs......... olası bir kargaşada öğretmen kaçırmalarını vb. haberleri duyuyoruz...!!! önce buna çözüm bulunsun..........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı