Öğrenci ve öğretmenlere 675 bin tablet dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türkiye'deki 550 bin 9'uncu sınıf öğrencisine ve liselerdeki 125 bin öğretmene olmak üzere toplam 675 bin tableti bu ay içinde dağıtmış olacaklarını söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlere 675 bin tablet dağıtılacak
Öğrenci ve öğretmenlere 675 bin tablet dağıtılacak
GİRİŞ 11.03.2014 09:04 GÜNCELLEME 11.03.2014 09:04

Tekin, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilere tablet dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dinin ilk emrinin "oku" olduğunu anımsatarak, "İlk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla çocuklarımızın okumasını kolaylaştırmak bizim için hem dini hem de mesleki bir sorumluluk. İşimizi yaparken bir anlamda ahiretimiz için de bir şeyler yapmış oluyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı olarak, çocukların çağın gerektirdiği bütün donanıma sahip olması için çalıştıklarını belirten Tekin, "Elimizden geldiğince üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanımız, yaklaşık 7-8 ay önce yapılan toplantıda, tabletlerin dağıtım süreciyle ilgili hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaması ve mutlaka planlandığı şekilde gerçekleştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Biz süreci hızlandırdık ve normal koşullarda belki eylül ayında dağıtılacak tabletleri sizlere şimdi ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Tekin, Türkiye'de meslek liseleri hariç, geri kalan liselerdeki etkileşimli tahta kurulumları tamamlanan 9'uncu sınıflardaki öğrencilere tablet dağıtımının bu ay içinde tamamlanacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tabletleri çocuklara dağıtalım ama sadece derslerde kullanılsın gibi bir amaçla yola çıkmadık. Tabletlerle alakalı, öğrencilerden eğitimin dışında çok daha başka beklentilerimiz var. Tablet ihalelerine şu koşulla çıkıldı. Yaklaşık olarak 2019 yılına kadar yaklaşık 40 milyon tablet satın alınmış olacak. Bunun esprisi şu, bu işi yapan firmalar yatırımlarının önemli kısmını Türkiye'de yapmak zorundalar, yerli üretim yapmak zorundalar. Şunun için bunu yapıyoruz, biz çocuklarımız teknolojiyi kullansınlar ama okul bittikten sonra da bu teknolojinin dünya çapında üretiminin yapıldığı bir üs haline gelsin Türkiye, bunu istiyoruz. Bunun için tabletlerin dağıtımı bizim açımızdan önemli. Türkiye'deki 550 bin 9'uncu sınıf öğrencisine ve liselerdeki 125 bin öğretmene olmak üzere toplam 675 bin tableti bu ay içinde dağıtmış olacağız."

Tabletlerin ihalesinin kasım ayında yapıldığını anlatan Tekin, "İhale kapsamında gelen talepler için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan en niteliklisini dağıtacağız. Babanıza, 'bana tablet al ama en iyisinden olsun' dediğinizde piyasada karşınıza çıkacak en iyi tabletleri birazdan elinize alacaksınız. İnşallah hepiniz bu tabletlerden kişisel ve akademik gelişiminizi sağlayacak biçimde yararlanırsınız" dedi.

Tekin, sosyal bilimler lisesinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, şunları belirtti:

"Türkiye'de bilim dendiği zaman yıllardır fen bilimleri akla geliyordu ve ben bundan dolayı rahatsızlığımı, üzüntümü dile getiriyordum. TÜBİTAK diye bir kuruluş var, çok yakın bir zamana kadar sosyal bilimleri, bilim olarak kabul etmiyordu ve fen bilimleri üzerine proje desteklerini yapıyordu. Çok yakın bir tarihten beri TÜBİTAK, sosyal bilimler projelerini destekliyor. Sosyal bilimler liselerinin yaygınlaştırılmasını ve bu liseleri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda sosyal bilimler lisesinin önünde ne tür problem varsa bize aksettirirseniz biz bunları gidermeye çalışırız."

Bilgiye daha hızlı ve derinlemesine ulaşılacak

Vali Abdil Celil Öz, teknoloji iyi kullanılırsa faydalı olacağını belirterek, "Tabletler sayesinde bilgiye daha hızlı ve derinlemesine ulaşma imkanınız olacak. Tabletler ve etkileşimli tahtalar sayesinde hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de yöneticilerimiz sürekli kendilerini dinç, dinamik ve ayakta tutmak zorunda kalacaklar. Teknolojiyi kullanırken okumaktan, yazmaktan, kitaptan ve kütüphaneden uzaklaşmamalıyız" diye konuştu.

Sosyal bilimler lisesini ve öğrencilerini önemsediğini ifade eden Öz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu okulda gelecek için önemli altyapılar oluşacaktır. Bu okulun, ilimiz için prestijli bir okul olduğunun farkındayız. Okulda başarının artması için hep beraber çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Gençlerimizin gözlerinin parladığını gördüğümüz zaman biz de ülke olarak geleceğimizden daha ümitli oluyoruz. İnşallah geleceğin güzel Türkiye'sini beraber oluşturup, beraber yöneteceğiz. Sosyal bilimler lisemizde mekan sıkıntımız var. Bu yıl yatırım programımızda pansiyonumuz var. Kısa zamanda pansiyonumuzun ihalesini gerçekleştirebilirsek hem öğrencilerimiz daha konforlu ortamda barınacaklar hem de eğitim konusunda daha ferah bir mekanda eğitim yapacaklar."

Konuşmaların ardından Öz ve Tekin ile Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve Emniyet Müdürü Murat Köksal, öğretmen ve öğrencilere tablet dağıttı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!