KPSS ortaöğretim lise memurluk sınavı net saat kaçta?

2016 yılında yapılacak olan KPSS sınavı ne zaman? Bu sene binlerce açık olması sebebiyle atamaların çok olacağı memurluk sınavı ayın kaçında? İşte 2016 ortaöğretim ve lise KPSS sınavı ile ilgili tüm bilgiler

KPSS ortaöğretim lise memurluk sınavı net saat kaçta?
KPSS ortaöğretim lise memurluk sınavı net saat kaçta?
GİRİŞ 20.11.2016 08:45 GÜNCELLEME 21.11.2016 10:43
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Ortaöğretim ve lise mezunlarının katılacağı 2016 KPSS sınavı ne zaman soruları sorulmaya başladı. Sınavın olmasına az bir zaman kala binlerce memur adayı sınav tarihini merak etti. 2016 yılı ise memurluk yılı olacak. Peki KPSS sınavı ayın kaçında ve hangi tarihte yapılacak? İşte sınav ile ilgili resmi açıklama

2016 KPSS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM'den yapılan resmi açıklamaya göre 2016 KPSS Ortaöğretim ve Lise sınavı  20 Kasım'da yapılacak. Adayın girdiği sınava dair sonuçlar, posta ile eve gönderilmeyecek. Sonuç internet sitesinden yayınlanacak.

ÖSYM, 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan KPSS Ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu.

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Sınav esnasında uyulması gereken kurallara; (kopya çekme, cep telefonu ile sınava girme, elektronik eşya taşıma) riayet etmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır.

KPSS SINAVINA KAÇ KİŞİ KATILACAK

ÖSYM'nin 20 Kasım'da düzenleyeceği KPSS Ortaöğretim sınavı, 3 milyon 500 bin adayın katılımıyla merkezin şimdiye kadarki en yoğun katılımlı sınavı olacak.

 

ortaöğretim-kpss-sınavı-ne-zaman

KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?

Hükümet kamu tarihin en büyük personel alımı için düğmeye bastı.
Darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan veya açığa alınan personel sayısı 70 bini geçerken bir yandan da yeni alımlar hız kazandı. 2016 KPSS sonuçlarına göre henüz ne kadar memur alınacağı açıklanmadı. Fakat yapılan çalışmalar neticesinde bu sene en yüksek memur alımının gerçekleşmesi bekleniyor.

KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK ?

2016 Ortaöğretim KPSS memurluk sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere 120 soru sorulacak. KPSS ortaöğretim sınavında Türkçe'den 30 soru, matematikten 30 soru, tarihten 27 soru, coğrafyadan 18 soru, vatandaşlık bilgisinden 9 soru, güncel konularda 6 soru sorulacak.

YORUMLAR 45
  • Nil 7 yıl önce Şikayet Et
    sınav kaçta sona erecek ?
    Cevapla
  • AYŞENUR BEŞİKTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ben düz lise mezunu olacağım lise mezunları için tercih nasıl ve ne kadar puanla atanmak söz konusu bana bilgisi olan bilgi verebilirse sevinirim
    Cevapla
  • zalaloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar ben anodolu lısesı mezunuyum denemelerden 90-95 alıyorum atanablrmı yim?
    Cevapla
  • cimbom 7 yıl önce Şikayet Et
    atanırsın
    Cevapla
  • yusuf kale 7 yıl önce Şikayet Et
    hangı okulda oldugu
    Cevapla
  • hilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben lise mezunuyum deneme sınavları çözüyorum ortalama 71 alıyorum sizce atanırim yim düz lise mezunuyum
    Cevapla
  • Kezban doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Canim ben de duz lise mezunuyum ama iste atanmasi zor 70 75 yetmiyir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var