YÖKDİL sınavı giriş belgesi çıkartma ekranı! 2017 - 2018

Yükseköğretim Kurumları Dil Sınav yerleri belli oldu. Bu hafta sonu binlerce kişinin gireceği YÖKDİL sınavı giriş belgesi nasıl çıkartılır? İşte 2017 -2018 YÖKDİL sınavı giriş belgesi alma ekranı

YÖKDİL sınavı giriş belgesi çıkartma ekranı! 2017 - 2018
YÖKDİL sınavı giriş belgesi çıkartma ekranı! 2017 - 2018
GİRİŞ 30.10.2017 14:24 GÜNCELLEME 30.10.2017 14:24

YÖKDİL sınavı ne zaman? Giriş belgesi nasıl çıkartılır?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile hazırlanmakta olan Yükseköğretim Kurumları Dil Sınavı (YÖKDİL) tarihleri açıklandı.

Yükseköğretim Kurumları Dil Sınavı (YÖKDİL) Sınavına girecek olan adayların başvurularının 06 Ekim 2017 tarihinde son bulması ile birlikte sınav tarihleri resmi sayfada yayınladı. Toplam 30 ilde, 35 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan sınav; 05 Kasım 2017 tarihinde olacaktır. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktadır. Sınav organizasyon süreci ise Anadolu Üniversitesi takibinde gerçekleşir.

Sınav takvimini resmi sayfadan da inceleyebilirsiniz;

Sınav giriş belgeleri 30 Ekim – 04 Kasım 2017 tarihleri arasında yayınlanacaktır.

Sınav giriş tarihi 05 Kasım 2017 Pazar günü saat 09.30’da tek oturum şeklinde gerçekleşecektir.

Sınava girecek öğrencilere 80 adet soru sorulacak ve 180 dakika sınav süresi verilecektir. Adayların sınavda kullanabilmeleri için yanlarında siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmaları gerekmektedir.

YÖKDİL sınavına girecek öğrencilerin, sınava girerken yanlarında bulundurmaları gereken belgeler;

“Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” (fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er ya da erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro kartı, avukat kimlik belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) getirilmesi zorundadır.
Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr web adresinden temin edilebilir.

Sınava girecek öğrencilerin kimlik kontrolleri, üst araması ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden en az bir saat önce sınav binasında hazır bulunması gerekmektedir.

YÖKDİL sınavına girecek öğrencilerin, sınava girerken yanlarında bulundurmamaları gereken nesneler;

Çanta, cüzdan, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı gibi kartlar

Cep telefonu, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, elektronik sözlük gibi iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar

Her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler

Kâğıt, kitap, sözlük, defter, not gibi dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar,
İçecek (su hariç) ve yiyecek gibi gıda maddeleri

İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği gibi sağlık malzemeleri ve araçlar (Engel durumu/sağlık sorunu nedeniyle özel araç/gereç ile sınava girmek isteyen adaylar, ilgili taleplerini yokdil.yok.gov.tr web adresinden iletebilirler. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır)

Sınavın ilk 50 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlamış bile olsanız dışarıya çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde sınava tekrar devam edemezsiniz.

Sınav sonuçlarının açıklanması

Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu